1900 lóerős hangtalan hipersportkocsi egyenesen Olaszországból

1900 lóerős hangtalan hipersportkocsi egyenesen Olaszországból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Pininfarina Battista nem más, mint egy elképesztően gyors, zöld rendszámos villanyautó.

A Pininfarina először idén márciusban tárta a nagyközönség elő vadonatúj hiperautóját: a Battista egy külsejét tekintve leginkább a Ferrarikra hajazó, lokálisan zéró károsanyagkibocsátású villanyautó. Az újdonságon nemrégiben néhány kisebb-nagyobb módosítást már végre is hajtottak, most pedig új fényképek érkeztek a sorozatgyártáshoz közeli állapotú kocsiról.
©

A horvát Rimac szakmai segítségével készült sportkocsi összteljesítménye 1900 lóerő, melyhez "szerény" 2300 Nm-es nyomaték társul. A 120 kWh kapacitású akkumulátorcsomagból nyert energiával a Pininfarina Battista kevesebb mint 2 másodperc alatt kilő 0-ról 100-ra, és a 0-290 km/h sprint sem tart tovább 12 másodpercnél.

©

Az egy feltöltéssel mintegy 450 kilométeres hatótávot biztosító olasz villanyautó végsebessége 350 km/h. A műszerfalon három digitális műszeregység kapott helyet.

©

A karbonvázas kocsiból mindössze 150 példány fog készülni, az árcédulán átszámítva mintegy 750 millió forintos összeg lesz olvasható. Az első példányokat az ígéretek szerint 2020-ban vehetik majd át a vásárlók.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.