Már rendelhető az első tisztán elektromos Volvo

Már rendelhető az első tisztán elektromos Volvo

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kompakt XC40 divatterepjáró lokálisan zéró károsanyag-kibocsátású változatának első példányait az év végén vehetik át a vásárlók.

A Volvo tavaly ősszel leplezte le első igazi villanyautóját, a 2018-ban Év Autója díjat kapott XC40-es kompakt divatterepjáróból készített XC40 Recharge P8 AWD-t. Az azóta eltelt időben több tízezer vásárló érdeklődött a svéd újdonság iránt, amire már az értékesítés hivatalos kezdete előtt több ezer előrendelés futott be.

A Volvo bejelentette, hogy mostantól hivatalosan is rendelhető az újdonság, amelynek első példányait várhatóan az év végén vehetik majd át a vásárlók. A magyarországi forgalmazás előreláthatólag 2021 nyarán kezdődik meg.

©

A meghajtásról tengelyenként egy-egy villanymotor gondoskodik, amelyek összteljesítménye eléri a 408 lóerőt, a nyomaték pedig kereken 600 Nm. Mindez elegendő ahhoz, hogy a 2,15 tonnás alaptömegű újdonság alig 4,9 másodperc alatt letudja a 0-100-as sprintet.

A 75 kWh kapacitású akkumulátor az utastér alatt kapott helyet, és a WLTP-szabvány szerint nagyjából 400 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. Gyorstöltővel alig 40 perc alatt 80 százalékosra tölthető a lemerült telep.

©

A Belgiumban és Kínában gyártandó Volvo XC40 Recharge a márka első olyan modellje, amelynek infotainment rendszere Android operációs rendszert futtat. A fedett hűtőrácsos újdonság várhatóan 40 000 euró (13,2 millió forint) körüli áron debütál majd a kereskedelmi forgalomban.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.