Esztergomi üdvözlet: beültünk a legújabb hibrid Suzuki Vitarába

Esztergomi üdvözlet: beültünk a legújabb hibrid Suzuki Vitarába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
László Ferenc
Tetszett a cikk?

Testközelből is megismerkedtünk a legújabb hazai gyártású Suzukikkal, a hibrid Vitara mellett az új SX4 S-Crosst is körbejártuk.

Nemrégiben írtunk arról, hogy hazánkban 4,99 millió forinttól indul a lágy hibrid hajtáslánccal felvértezett új Suzuki Vitara, melynek legjobban felszerelt változata 7,01 millió forintos alapárral rendelkezik. Ugyanez az új technika landolt a szintén esztergomi gyártású SX4 S-Crossban is, mely 50 ezer forinttal drágább a picit kisebb Vitaránál, vagyis a lágyhibrid új változat indulóára 5,04 millió forint.

A kereskedésekbe nemrégiben meg is érkeztek az első új Vitarák, melyeket kívülről a módosított fényszóróról, illetve a hátsó Hybrid logóról a legegyszerűbb megismerni.

©
©

Az SX4 S-Crossnak nem változott az első lámpája, így ez esetben csak és kizárólag a hátsó felirat árulkodik az újfajta hajtásláncról.

©
©

A motorháztető alatt a korábbi K14C erőforrást az optimalizált K14D váltotta, melynek 140-ről 130 lóerőre csökkent a teljesítménye, de a hajtásba besegít egy 13 lóerős és 50 Nm-es villanymotor is.

©

A benzines egység változatlanul 1,4 literes, 4 hengeres és turbós, a 48 V-os lágy hibrid rendszer lítium-ion akkumulátora pedig az anyósülés alatt kapott helyet.

©
©
©

Zöld rendszámot ugyan nem kaphatnak az új Suzukik, de a fogyasztásuk és CO2-kibocsátásuk az új technikának köszönhetően számottevően csökkent. Az új modellek egyelőre csak kézi váltóval rendelhetők, az automataváltós kivitelek az év második felétől lesznek elérhetők.

©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.