szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tehetős új tulajdonosnak közel 1 millió euróba kerül majd az 90-es évek elejére történő visszarepülés.

A Porsche 1989-ben állította hadrendbe a 964-es kódszámú 911-es sportkocsiját, melyet 1994-ig gyártottak. Eleve nem egy túl gyakori típusról van szó, azonban a mellékelt képeken látható és éppen új gazdára váró példány még a ritkábbnál is ritkábbnak számít.

©

A Porsche 911/964 Carrera 4 Leichtbau modellből mindössze 22 példány készült, még pedig a Le Mans győzte Jürgen Barth felügyelete alatt. Ez a konkrét autó 1991-ben látta meg a napvilágot, és azóta mindössze 62 kilométert hagyott maga mögött.

©

A ritkaság és a szalonállapot indokolja az elképesztően magas, 950 000 eurós, vagyis átszámítva mintegy 335 millió forintos árat.

©

A fehér Porsche utasterében kiváló oldaltartású Recaro sportüléseket és bukócsövet találhatunk.

©

 

©
A 964 RS karosszériáját a 959-esből származó fejlett összkerékhajtással kombináló sportkocsi mozgatásáról egy 3,6 literes boxermotor gondoskodik, mely egy ötfokozatú kéziváltón keresztül adja le 300 lóerős teljesítményét, illetve 360 Nm-es nyomatékát a kerekekre.
©

Az állítható nyomatékelosztású és szabályozható felfüggesztésű autó a különleges anyagok használatának köszönhetően alig 1 098 kilogramm tömegű. Utóbbinak köszönhetően a 0-100-as gyorsulást akár 4 másodperc alatt is le lehet tudni vele.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

275 millió forintra bírságolt az MNB egy U. Attila nevű férfit

275 millió forintra bírságolt az MNB egy U. Attila nevű férfit

A TikTok legalább 15 hónapon át gyűjtött titokban, tiltott adatokat a felhasználóiról

A TikTok legalább 15 hónapon át gyűjtött titokban, tiltott adatokat a felhasználóiról