Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Gasztronómia

hvg.hu Shake

Miért nem kövérek az olaszok és a franciák? Új diéta recepttel

Mindkét nemzet rajong a gasztronómiáért, mégis az elhízottak aránya ezekben az országokban töredéke például a britekhez képest. Hogyan lehet ez? Gino D’Acampo olasz séf és Mireille Guiliano, a téma francia szakértőjének segítségével járunk utána.

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes pogácsa - recept

Gyerekkorom egyik rejtélye volt, hogyan is sülhet valami hamuban. Kedvenc mesehőseim tarisznyájából nem hiányozhatott az a bizonyos kis kerek harapnivaló. Amely aztán elkísért felnőtt koromra az értekezletekre, a mindenkori munkahelyi büfékbe, házibulikra, útjaimra itthon s külhonban. Igaz, többnyire nem hamuban sült.

Tóth Sándor Gasztro

Érdemes belekóstolni – apácák recepttitkai

Nemcsak áhítattal élnek a megszentelt falak között a kolostorok lakói. Érdemes e sajátságos gasztronómiai lelőhelyeken kutakodni, és belekóstolni az apácák, szerzetesek főztjébe.

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes puliszka - receptek

Puliszka, polenta, mamaliga, málé. Első hallásra tán egy mondóka kezdetének is tűnhet, de ez mind a kukoricadarából és -lisztből, számtalan ízesítéssel készült étel elnevezése.

travelline.hu Plázs

Szerelmi turizmus szexológussal

Az idős hölgy úttörő szerepet játszott a nemi élettel kapcsolatos médiatanácsadásban, igen nagy hozzáértésről...

hvg.hu Gasztro

A sörös fiúk nemzetközi porondra lépnek

A gasztronómia fővárosában, Párizsban 2010. február 11 – 15. között a világ legjobbnak ítélt gasztronómiai könyvei szállnak versenybe különböző kategóriákban a Gourmand díjért (Gourmand World Cookbook Awards, Paris 2010).

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes kocsonya – recept

„Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez emelkedett érzület, mély erkölcsi komolyság és érett intellektus szükségeltetik, ezen tulajdonságok pedig ismeretes módon a férfiúi szubjektum sajátjai.”

hvg.hu Gasztro

Menzás rémségek: mit nem akarunk többé?

Ha valami erőteljes, maradandó károkat okozott az elmúlt bő fél évszázadban gasztro kultúránkban, az kétségtelenül a közétkeztetés. Örömmel vettük a tervezett reformtörekvéseket. Még nem tudjuk, hogy milyenek lesznek, s miként valósulnak meg. De azt igen, hogy mit nem akarunk többé.

1
46 47 48 49 50 51 52
Valamikor, valamiért katonákat küldünk Afrikába: amit tudni lehet és amit titkol a kormány a csádi katonai misszióról

Valamikor, valamiért katonákat küldünk Afrikába: amit tudni lehet és amit titkol a kormány a csádi katonai misszióról

Sukoró kettő, NER-módra: szinte bármit építhet a tó partjára egy orosz–magyar oligarcha érdekeltsége

Sukoró kettő, NER-módra: szinte bármit építhet a tó partjára egy orosz–magyar oligarcha érdekeltsége

zCast: Kiszipolyozzuk a talajt, pedig mindennapi betevőnk múlik rajta

zCast: Kiszipolyozzuk a talajt, pedig mindennapi betevőnk múlik rajta

Hogyan lehet ép ésszel megúszni a közlekedést a nagyvárosban?

Hogyan lehet ép ésszel megúszni a közlekedést a nagyvárosban?

Marabu Féknyúz: Mi nem eladó?

Marabu Féknyúz: Mi nem eladó?

Nagyon meg fogja hálálni a szervezete, ha hidegebb szobában alszik

Nagyon meg fogja hálálni a szervezete, ha hidegebb szobában alszik

Erős napja van a forintnak, már kevesebb mint 390 egy dollár

Erős napja van a forintnak, már kevesebb mint 390 egy dollár

Feladta az elveit a Google, most már fegyverekhez és megfigyeléshez is használná a mesterséges intelligenciát

Feladta az elveit a Google, most már fegyverekhez és megfigyeléshez is használná a mesterséges intelligenciát

Orbán Viktornak igaza lett, mégsem halt bele az európai demokrácia

Orbán Viktornak igaza lett, mégsem halt bele az európai demokrácia

A címlapról ajánljuk