Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Gasztronómia

hvg.hu Shake

Meglepő ízek örmény módra

Húsok és halak, sütve-főve, darálva és különféle gyümölcsökkel vegyítve – az örmény konyha a magyar ember számára igen meglepő, ám annál ízletesebb fogásokkal van tele. Történelmük jól láthatóan megmutatkozik az ízvilágukon, innen is-onnan is belegyúrtak ezt-azt ételeikbe.

travelline.hu Plázs

Meglepő ízek örmény módra

Az örmény nép körülbelül háromezer évvel ezelőtt alakult ki, s ezzel egy időben fejlődtek ki a konyhájukra leginkább...

hvg.hu Shake

Miért nem kövérek az olaszok és a franciák? Új diéta recepttel

Mindkét nemzet rajong a gasztronómiáért, mégis az elhízottak aránya ezekben az országokban töredéke például a britekhez képest. Hogyan lehet ez? Gino D’Acampo olasz séf és Mireille Guiliano, a téma francia szakértőjének segítségével járunk utána.

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes pogácsa - recept

Gyerekkorom egyik rejtélye volt, hogyan is sülhet valami hamuban. Kedvenc mesehőseim tarisznyájából nem hiányozhatott az a bizonyos kis kerek harapnivaló. Amely aztán elkísért felnőtt koromra az értekezletekre, a mindenkori munkahelyi büfékbe, házibulikra, útjaimra itthon s külhonban. Igaz, többnyire nem hamuban sült.

Tóth Sándor Gasztro

Érdemes belekóstolni – apácák recepttitkai

Nemcsak áhítattal élnek a megszentelt falak között a kolostorok lakói. Érdemes e sajátságos gasztronómiai lelőhelyeken kutakodni, és belekóstolni az apácák, szerzetesek főztjébe.

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes puliszka - receptek

Puliszka, polenta, mamaliga, málé. Első hallásra tán egy mondóka kezdetének is tűnhet, de ez mind a kukoricadarából és -lisztből, számtalan ízesítéssel készült étel elnevezése.

travelline.hu Plázs

Szerelmi turizmus szexológussal

Az idős hölgy úttörő szerepet játszott a nemi élettel kapcsolatos médiatanácsadásban, igen nagy hozzáértésről...

hvg.hu Gasztro

A sörös fiúk nemzetközi porondra lépnek

A gasztronómia fővárosában, Párizsban 2010. február 11 – 15. között a világ legjobbnak ítélt gasztronómiai könyvei szállnak versenybe különböző kategóriákban a Gourmand díjért (Gourmand World Cookbook Awards, Paris 2010).

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes kocsonya – recept

„Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez emelkedett érzület, mély erkölcsi komolyság és érett intellektus szükségeltetik, ezen tulajdonságok pedig ismeretes módon a férfiúi szubjektum sajátjai.”

hvg.hu Gasztro

Menzás rémségek: mit nem akarunk többé?

Ha valami erőteljes, maradandó károkat okozott az elmúlt bő fél évszázadban gasztro kultúránkban, az kétségtelenül a közétkeztetés. Örömmel vettük a tervezett reformtörekvéseket. Még nem tudjuk, hogy milyenek lesznek, s miként valósulnak meg. De azt igen, hogy mit nem akarunk többé.

1
46 47 48 49 50 51 52
„Bevett magyar szokás, hogy a hatalom minden válságnál megpróbálja visszatolni a konyhába a nőket”

„Bevett magyar szokás, hogy a hatalom minden válságnál megpróbálja visszatolni a konyhába a nőket”

53 évesen elhunyt Monostori Attila 114-szeres válogatott vízilabdázó

53 évesen elhunyt Monostori Attila 114-szeres válogatott vízilabdázó

Itt az eljárás, amely visszanyeri az arany 99,9%-át az e-szemétből

Itt az eljárás, amely visszanyeri az arany 99,9%-át az e-szemétből

„Alkotmányba foglalnám ennek a kínzóeszköznek a betiltását” – emlékszik még a tornaórák rémére, a szekrényugrásra?

„Alkotmányba foglalnám ennek a kínzóeszköznek a betiltását” – emlékszik még a tornaórák rémére, a szekrényugrásra?

83 éves a legidősebb ember, aki egyetemre akar járni ősztől

83 éves a legidősebb ember, aki egyetemre akar járni ősztől

Utoljára evezte át az óceánt Rakonczay Gábor: befutott Antiguára

Utoljára evezte át az óceánt Rakonczay Gábor: befutott Antiguára

„Be akartam bizonyítani, hogy anya is okos”

„Be akartam bizonyítani, hogy anya is okos”

Itt az eljárás, amely visszanyeri az arany 99,9%-át az e-szemétből

Itt az eljárás, amely visszanyeri az arany 99,9%-át az e-szemétből

Farkas Zoltán: Kutyaharapást szőrével

Farkas Zoltán: Kutyaharapást szőrével

A címlapról ajánljuk