MTI Itthon

Öt ellenzéki párt fogott össze Nyíregyházán

Összefogott és párszövetséget alakított az októberi választásokra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán.

MTI Itthon

Nem kérnek Pintér testőreiből az ellenzéki vezetők

Schiffer András nem tartja ördögtől valónak, hogy állami testőrök vigyázzanak az ellenzéki vezetőkre, de akárcsak a többi ellenzéki párt feje, ő sem él a belügyminiszter által felajánlott személyi védelmi lehetőséggel.

Seres László Publicisztika

Seres: Egy visszautasítható ajánlat

Egy dolgot nem vesznek figyelembe A Keresztapa ismert fordulatát ironikusan idéző E14-es politikusok: azt, hogy visszautasíthatatlan ajánlatokat csak maffiózók, ill. maffiaállamot működtető politikusok tesznek másoknak.

Konok Péter Nyüzsi

Politikai szellentés

Felcsuti Péter magánember és blogger a napokban felvetette a kötelező sorkatonaság visszaállítását. Majd lényegében lehátrált róla. Az ember eltöpreng.

hvg.hu Itthon

Utálkozva, beszólogatva gyúr az ellenzék Bajnai visszatérésére

Óvodás akció, reklámfogás, az MSZP-hatalom restaurációja, oligarcházás – ellentmondásos reakciók születtek az elmúlt egy hétben az ellenzéki térfélen Bajnai visszatérési kísérletével kapcsolatban. Az MSZP-ben, az LMP-ben, a Millában és a Szolidaritásban is feszültségeket gerjesztett az október 23-ra tervezett akció, azóta is megy az üzengetés, a beszólogatás. Összeszedtük az elmúlt napok aranyköpéseit.

Seres László Vélemény

Zéró összegű ellenzék

Két év telt el úgy, hogy a demokratikus intézmények, a piaci szabadság és a józan ész elleni totális kormányzati hadviselés csak általános elégedetlenségre, kevéssé meggyőző utcai jelenlétre ösztönzött, de szervezkedésre nem, önálló programokra, forgatókönyvre nem, valamiféle racionális együttműködésre pláne nem.

HVG Itthon

Rosszul könyvel az ellenzék

Kaotikus a Jobbik pénzügyi elszámolása, de a többieké sem hibátlan – derül ki az ellenzéki pártok 2009–2010-es gazdasági ügyeit ellenőrző ÁSZ jelentéseiből.

Antal Attila Vélemény

Kétségbeejtő helyzetben az ellenzék – új politikai erő kell?

A jelenlegi ellenzéki pártok beálltak egy kényszeredett egyensúlyi állapotba, amelyben lehetetlen közöttük bármilyen együttműködés, akár országos, akár helyi szinten. Ezt a patthelyzetet alighanem egy új politikai erő felbukkanása lesz csak képes feloldani – véli Antal Attila, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója.

1 2

A címlapról ajánljuk