Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Haulitus Anikó Gasztro

A tökéletes császármorzsa – recept

Egyszerű és nagyszerű. Ezzel még maga Ferenc József is egyetértene – hiszen ő császári fenségének is a kedvence volt a császármorzsa.

Tóth Sándor Gasztro

Paradicsomfesztivál a Velencei-tó mellett

Nem úgy készülnek az első pákozdi paradicsomfesztiválra, mint a spanyolországi Buñolban. A csata náluk valószínűleg elmarad. A Velencei-tó melletti község régi, hagyományos terményének szeretnének új esélyt adni. Megidézve a szokásokat, hagyományokat, amelyeknek már majdnem nyoma veszett.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: karamell a köbön

A legfinomabb desszertekben két-három textúrát és ízt is fellelhetünk. Ebből a szempontból e heti desszertünk, a karamellás pohárkrém igazán izgalmas.

V. Gy. Gasztro

Biztos, hogy csak bor?

Örvendetes, hogy egyre bortudatosabbak vagyunk, és már nem lehet lenyomni a torkunkon mindenféle lőrét. S naná, hogy elvárjuk az éttermekben a tisztességes borválasztékot. De mi a helyzet a sörrel? Hol van a sör szerepe a vendéglátásban? Illetve miként kezeli a sört a hazai vendéglátás?

life-style.hu Gasztro

A legjobb receptek sütőtökből

A narancsszínű, édeskés, krémes sütőtök igazi őszi zöldség, nemsokára be is köszönt a sütőtökszezon. Ezzel együtt jár, hogy bárhova nézünk, sütőtököt látunk, de szerencsére az árak is barátibbak. Érdemes sütőtökös receptek után kutakodni, ebben segítünk most mi is.

Izsák Norbert Gasztro

Szüret szőlő nélkül – a Tűzkő birtokon jártunk

Jóllehet egy fürt nem sok, annyi szőlőt sem vagdostak idén a csúnya, esős időben az Antinori család tolnai birtokára múlt szombaton ellátogató szüretelők, mindazonáltal ehettek-ihattak, és megismerkedhettek a kádármesterség rejtelmeivel. Mi közben csendes megfigyelőként fontos beszélgetéseket hallgattunk ki, buzgón jegyzeteltük a résztvevők megjegyzéseit, s kifaggattuk az olasz borcsalád sarját is.

hvg.hu Gasztro

Mihály napján féláron koccinthatunk

Beköszöntött a szüreti időszak, az új borra még várni kell, de szeptember 29-én, Borszűrő Szent Mihály napján újra féláron koccinthatunk Magyarország éttermeiben.

hvg.hu Gasztro

Kolbászokat és pálinkákat kóstolgathatunk a Várban

A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahol negyedik alkalommal rendezik meg a Pálinka és Kolbász Fesztivált. Idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták vendégségbe a szervezők.

Tóth Sándor Gasztro

Hamburger a halott kezében – botrányos reklámspot

Ebben az esetben nem krimiről van szó. Sőt, annál rosszabbról? – legalábbis ezt kívánja demonstrálni az amerikai egészségvédők reklámja, amely a legismertebb gyorsétteremlánc ellen irányul.

Vétek György Gasztro

Mi kerülhetett a sörbe?

Több ezer év távlatából három forradalmi időszakát jegyezhetjük fel a sörfőzés történetének. Az első 1516-ban volt, amikor törvényileg szabályozták, mi kerülhet a sörbe, a második a 19. század második felében létrehozta a nagyüzemi sörfőzést, és a harmadik, napjainkban zajló forradalom, a kézműves söröké.

hvg.hu Napi merítés

Újra elindult a Segítsüti akció

Idén már egyszer sikerrel zárult a Segítsüti akció, amelynek keretében a gasztrobloggerek által elkészített süteményekre lehetett licitálni. A licitálásból befolyt összeget akkor két koraszülött osztály kapta meg. Most ősszel újraindult az akció - olvasható az Axi's kitchen blogon.

Kádár Mónika Gasztro

Hol tart a magyar cukrászat? – 2. rész

A magyar cukrászat jelenlegi helyzetét körül járó sorozatunk következő állomása Vác. Valószínűleg, nagyon sokan maguktól is mindjárt hozzáteszik, hogy akkor: Mihályi László.

hvg.hu Napi merítés

Hogyan készül a sörlepény?

Az egyik legnépszerűbb sörkorcsolya a tócsni avagy lapcsánka. Ennek továbbfejlesztett változata az alábbi sörlepény. De hogyan kell készíteni? A Serteperte blog ezt mutatja be legfrissebb bejegyzésében.

-gy- Gasztro

A nap képe: Magyarországon termő szarvasgomba 45 ezerért

Nevezik a villámok szülöttének, az erdők fekete gyémántjának vagy csak egyszerűen földi kenyérnek. Kutatják disznókkal, kutyákkal. Aranyárban mérik, ínyenceknek szánják, miközben vaddisznók, őzek, szarvasok, mókusok eledele. A vágyak titokzatos tárgyát ismerhettük meg a Hőgyészi Szarvasgomba Napokon.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista: mit együnk Kárpátalján? – recept

Új sorozatunkban egyes városok, régiók gasztronómiai jellegzetességeit gyűjtjük össze, nemcsak vendéglőkbe, de boltokba, kézműves műhelyekbe, kistermelőkhöz is bekukkantva. Elsőként a határon túlra ruccantunk, az ukrajnai Kárpátalja megyébe.

1
171 172 173 174 175
234
Ha Trump megjuhászodna, az tudná igazán olcsóbbá tenni az üzemanyagot Magyarországon

Ha Trump megjuhászodna, az tudná igazán olcsóbbá tenni az üzemanyagot Magyarországon

Fergeteges lagzival kelt egybe a Bohemian Betyars és a Parno Graszt – fotók

Fergeteges lagzival kelt egybe a Bohemian Betyars és a Parno Graszt – fotók

Ilyen is rég volt: nem jön újabb drágulás a benzinkutakon

Ilyen is rég volt: nem jön újabb drágulás a benzinkutakon

Társasház épül Budapest egyik legértékesebb ingatlanán, amit a korábbi tulajdonosok egy lakás áráért vásároltak meg az V. kerülettől

Társasház épül Budapest egyik legértékesebb ingatlanán, amit a korábbi tulajdonosok egy lakás áráért vásároltak meg az V. kerülettől

Fitch: az amerikai vámok miatt lassulhat a kínai növekedés

Fitch: az amerikai vámok miatt lassulhat a kínai növekedés

Öt tanács vállalatvezetőknek, hogy megmenthessük a bolygót

Öt tanács vállalatvezetőknek, hogy megmenthessük a bolygót

Törökországban őrizetbe vettek kilenc embert a 76 halálos áldozatot követelő szállodatűz miatt

Törökországban őrizetbe vettek kilenc embert a 76 halálos áldozatot követelő szállodatűz miatt

Nem volt terrorcselekmény a magdeburgi tömeges gázolás a német ügyészség szerint

Nem volt terrorcselekmény a magdeburgi tömeges gázolás a német ügyészség szerint

Összeállt az újrainduló Magyar Filmszemle zsűrije

Összeállt az újrainduló Magyar Filmszemle zsűrije

A címlapról ajánljuk