Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Egyetlen hétvégét is érdemes a Wörthi-tó partján eltöltenünk. Nemcsak a gyönyörű környezet, a hosszú, véget nem érőnek tűnő kerékpárutak, a négy golfpálya, a Casino vagy a hajókirándulások miatt. A környék gasztronómiai szempontból is tartogat érdekességeket.
Öt esztendeje határozták el Cegléd város honatyái, hogy minden június harmadik hétvégéjén kulturális és gasztronómiai fesztivált rendeznek. Lehetőséget teremtve Cegléd s vonzáskörzete hivatásos és amatőr együtteseinek, művészeinek, kézműves, sütő-főző mestereinek a bemutatkozásra.
A magyar konyhában érdemtelenül csekély szerepet kap a cékla, amelynek friss termése mostanság már kapható a piacokon. Bár igénytelen növény - és emiatt nagyon olcsó is -, tápanyagait és felhasználhatóságát tekintve vetekszik a divatos salátafélékkel. Erről az értékes gasztronómiai alapanyagról „mesélt” Szása, azaz Nyíri Sándor, a budapesti Arany Kaviár étterem séfje és társtulajdonosa.
A hűsítő édesség mindenki kedvence – de hol kapjuk a legjobbat? Tizedik alkalommal rendezték meg a közelmúltban a cukrász szakmát megmozgató fagylaltversenyt, melynek keretében hatvanféle fagyalt közül kellett a zsűrinek kiválasztania a legjobbat.
Két legyet üthetünk egy csapásra, ha a három hónapja megnyitott Ultimate Wine & Coffee bárba térünk be mindjárt az Andrássy út elején. A helyi pörkölésű kávékülönlegességek mellett negyvenöt fajta bort kóstolhatunk. Sajnos az italokra jellemző minőség az ételkínálatban egyelőre nem mutatkozik.
Tudományos expedícióvá minősítették a Szilasfood-Lucullus Góbi-expedíció 2007-et, melynek célja, hogy felkutassa a lovas nomád gasztronómia hagyományait, a nomád népek életmódját, az egykori pusztai világhódítók birodalmának mindennapjait. A gasztronómiai kutatás mellett az expedíció orientalista, orvosi és rádiótechnikai méréseket végez, és a kutatási eredményeket elektronikus hordozókon dokumentálja.
A VII. Bországgyűlés Városligeti Borfesztivál helyszíne a Vajdahunyad vár és környéke lesz június 8-tól 10-ig a Kós Károly sétánytól a Petőfi Csarnokig. A Vajdahunyad várat átszelő útszakaszon egészen a Hősök teréig korabeli magyar mesterségeket bemutató kézművesekkel találkozhatnak a látogatók.
Habár a magyar lakosság túlnyomó többsége még mindig úgy tekinti, hogy a főzés hagyományosan a háziasszonyok feladata, a férfiak közül is egyre többen veszik veszik kezükbe a fakanalat – már amikor kedvük tartja. Ez derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet legújabb felméréséből.
A korábbi Te+Én presszó neve hallatán negyventől felfelé sokan felkapják a fejüket: boldogult ifjúságuk kedvelt találkahelye volt. Homályos történeti okoknál fogva bezárásra ítéltetett a hely, hogy aztán olyan gyorsan változtasson címkéket és profilokat, amit egy elemében lévő kaméleon is megirigyelhet. Végül átkerült az élet “napos oldalára”: igényesen ráncbaszedték a régi kedvencet.
Az amerikai kólaital a szocializmusban évtizedekig az imperializmus rettegett, ám vágyott szimbólumának számított, ami ellen a baráti országok saját kóláikkal vették fel a harcot. Cikkünkben megkíséreljük feleleveníteni, idehaza mi mindennel itatták a kólára szomjúhozó lakosságot a háború után megjelent legendás csatos Bambi és a késői szocializmus Traubisodájának időszaka között. Hidegháború az üdítőfronton.
Aki viszont az olasz közmondás tanácsa ellenére nem akar, annak most kezdődik a szezon: a tölgyesekben gyűjtik már a gombák királyát. Manapság nem a turcsi orrú malacok fordítják ki a földből, hanem vizslákkal vagy labradorokkal szaglásztatják ki a gombatelepeket a gombászegyletek és az amatőr szarvasgomba-vadászok. Rajongók. Aki nem jut hozzá a friss, fekete színű és kissé nehezen megtisztítható gombához, az vigasztalódhat a készen kapható magyar készítményekkel.
A Néprajzi Múzeum "Faluforduló" címmel új rendezvénysorozatot indít, amelynek keretében Magyarország különböző településeinek adnak bemutatkozási lehetőséget.
Az európai élelemiszeripar törvényi szabályozásnak nézhet elébe, ha nem veszi fel a harcot a fogyasztók felesleges kilóival - figyelmeztetett az Európai Bizottság. A túlsúlyosság olyan probléma, amelyet már az érdekelt ipari szereplők sem nézhetnek tétlenül.
A 8. Magyar Grillbajnokságot június 23-24-én rendezik meg a Velencei-tavi Nyári Játékok keretében. Az ízes megmérettetésre nemcsak profikat, hanem hobbi-grillezőket is vár a Magyar Grillszövetség. Öt kategóriában indulhatnak a versenyzők: spare rips (borda), hal vagy szárnyas, sertéshús, marhahús és desszert.
Nagyon helyes kis Mandarin bújik meg a felkapott Liszt Ferenc tér közelében, az Operaház háta mögött. Kinézetével, családias hangulatával rögtön belopja magát a szívünkbe, még mielőtt belekóstolnánk a „ belsejébe”.
Az extra szűz olívaolaj könnyen emészthető, serkenti az epeutak működését, és nem okoz telítettségérzést étkezés után, szemben azokkal a telített zsírsavakkal, amelyeket a vaj, a zsír vagy a húsok tartalmaznak.
Ezúttal nem a festmények kapták a főszerepet a Kogart-házban. A minap tizenhat szekszárdi pincészet borait kóstolhatták ott a gasztronómiai szakemberek. A bemutatott borok között szép számmal voltak olyanok, amelyek országosan egyelőre még nem ismertek, de a helyi borversenyeken nagyon szépen szerepeltek.