hvg.hu
Élet+Stílus
Hogyan lehet túlélni egy repülőgép-balesetet?
Mielőtt legközelebb repülőre száll, olvassa el ezeket a tanácsokat.
1500 éves szőlőmagokra bukkantak a régészek a bizánci Haluza város területén folytatott ásatások során. Ez az első olyan lelet, amelynek nyomán talán kideríthetik, milyen szőlőből készült az Ókorban nagy becsben tartott, drága negevi bor.
Szeretne egy esti italozás során felvágni a tudásával? Akkor a világ alkoholos italainak elkészítési módját összegző infografikát önnek találták ki.
Nyolcvankilenc éves korában meghalt Michele Ferrero, az egész világon ismert Ferrero olasz édességipari cég tulajdonosa. Az 1964-ban "feltalált" Nutella mogyorókrém Olaszország leggazdagabb emberévé tette.
" Üres hasnak nem elég a szép szó" - ez a mottója annak a szekszárdi étteremnek, amely 21 szálláshellyel és 10 vendéglátóhellyel egyetemben a közelmúltban elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi díjat. Az Ízlelő étteremben a két vezető kivételével, a személyzet minden tagja megváltozott munkaképességű.
A kínai éttermekből jól ismert szerencsesüti ezen a hétvégén új szerepben léphet fel. Valentin napi üzeneteket, vallomásokat rejthetünk a falatnyi édességekbe. Persze ehhez előbb meg kell sütnünk. S ez közel sem annyira bonyolult, mint gondolnánk. Sőt.
Bármiben lefogadnánk, hogy Valentin napon Vincent Thiessé séf is engedményt tesz, és becsempész a menüjébe valami szívecskés meglepetést. Elvégre Párizs a szerelmesek városa. S momentán az egyetlen hely a világon, ahol városnézés közben szolgálnak fel ebédet és pezsgős vacsorát egy emeletes buszon.
Kézenfekvő ötlet gyerekek segítségét kérni, ha tesztelni szeretnénk valamilyen ételt. Ők biztosan nem udvariaskodnak, és azonnal elfintorodnak, ha valami nem ízlik. A KitchenBowl.com különböző országok reggelijeit kóstoltatta meg amerikai gyerekekkel, és utána kérték a véleményüket. A vietnami száznapos tojástól a finn halas szendvicsen át a brazil gyerekkávéig mindenféle került az asztalra. A nyilatkozatok magukért beszélnek. Persze egy csokoládés reggeli győzött.
A sikerkönyv filmváltozata immáron debütál a mozikban. Mi mással is koccinthatnánk rá Valentin napon, mint két testhez álló borral: Red Satin, White Silk. Jó, még egy-két falat süti is jöhet hozzá.
Önt is idegesíti, ha nem pattog ki az összes kukorica a zsákban? Francia tudósok egy brit tudósokat is megszégyenítő kutatással rájöttek, mi a titka a dolognak.
Egyedülállónak nevezhető a legújabb nemzetközi éttermi kalauz, amelyben a világ legkiválóbb szakácsai ajánlják kedvenc éttermeiket, bárjaikat és kávézóikat, ahová munka után vagy szabadidejükben ők is szívesen betérnek.
Egy tanulmány most arról szól, hogy a korábbi vizsgálatok tévesek voltak, és valójában nincs jótékony hatása a mértékletes alkoholfogyasztásnak.
Giuseppe Nocca gasztrotörténész egy 997-es latin dokumentumban rátalált az egyik legrégebbi olasz szó, a pizza említésére, amely bizonyítja, hogy nem Nápolyban született az étel.
A Nestlé Nespresso, a svájci Nestlé Group élelmiszeripari konszern kávémárka érdekeltsége tárgyalásokat folytat az osztrák Do & Co AG catering vállalattal közös vállalat létrehozásáról kávézók üzemeltetésére - jelentette be kedden a Nespresso.
A franciáknak már nem kell izgulniuk. A pár napja megjelent Michelin kalauz 2015-ös francia kiadása szerint továbbra is a három csillagos vezető gasztro nagyhatalmak között vannak.
Ötven kiállító, több száz kávés termék, borok s párlatok kóstolója, versenyek és előadások a VI. KávéBár Bazáron február 21-22-én a budapesti Corinthia Hotel termeiben. A kiállítás nemcsak a szakmabelieknek, hanem a fogyasztóknak is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál. Kávészenvedélyen innen s túl még megtudhatjuk, mi az a cascara, mire jó a kakaóhéj, melyek a világ legjobb rumjai, hogyan kóstoljunk konyakot, pálinkát.
A világhírű magyar konyha lemeze jó ideje lejárt. Már nem is vitatkozunk rajta, hogy olyan volt-e, ahogy beállították, vagy csak propaganda fogás volt. Kétségtelen viszont, hogy a magyar konyha nem egy fogása messze földön nagyon is ismert és népszerű lett. Most, amikor a magyar gasztronómia tényleg odarajzolta magát a világtérképre, érdemes utánanézni, hogy is gondolják újra Budapest legjobb helyein a klasszikus fogásokat.
Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmai látogató, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar standon és VIP szektorban több tízezren ismerkedtek meg a minőségi alapanyagokkal, a magyar gasztronómiával, vendéglátással, amiről Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is elismeréssel nyilatkozott.
Már több mint 440 étterem csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz. Február 19-én fél áron kóstolhatják meg a vendégek a részt vevő éttermek menüit.
A visszaszámlálás megkezdődött. Alig több mint négy hét, és a borvilág a pesti nagykörútra költözik. 100 kiállító, 1000 bor, 22 tematikus kurzus, nemzetközi szakértők, Master of Wine sztárvendégek március 6-8. között a VI. VinCE Budapest rendezvényen a Corinthia Hotel impozáns termeiben.
Tudjuk, hogy a zserbó szent és sérthetetlen karácsonyi sütemény, de frivol módon kicsit eljátszottunk vele, és farsangosítottuk. Már lehet sejteni, hogy kis sütimaskarázás és némi alkohol szóba jön.
Megtörtént, ami korábban elképzelhetetlen volt: az amerikaiak már nem tudják használni a világ egyik legnépszerűbb alkalmazását.
Az izraeli miniszterelnök néhány órával a tűzszünet kezdete előtt intézett beszédet országa lakóihoz.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.