Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

T.S. Gasztro

Minden eddiginél drágább étterem nyílik - fotók

Hamarosan megnyílik a világ legdrágább étterme Ibiza új ötcsillagos luxusszállójában. Az 1500 eurós degusztációs menüt egy este egyszerre csak tizenketten élvezhetik egy Föld körüli utazás keretében, Paco Roncero séf kalauzolásával.

-gy- Gasztro

A végére járunk a maradéknak - recept

Éppen csak letudtuk a húsvétot, és mindjárt a nyakunkon egy újabb négynapos mega hétvége. Virítani kellene bevásárlólistát, menütervezést, a hűtőben viszont dermedezik némi ünnepi maradék. Járjunk a végére, mielőtt ismét teletömjük a frigót.

hvg.hu Gasztro

Átszínezett borok, fura címkék

Lehet, hogy jó bornak nem kell cégér, mégis egyre többet költenek a borászatok palackjaik új ruháira. A legnagyobbak a világ legdrágább művészeivel terveztetik címkéiket.

hvg.hu Gasztro

A pálinka színe-java és a nemzeti kincs

Húsvétkor a pálinka fővárosa volt Gyula. Április harmadik hétvégéjén itt tartották a Kisüsti Pálinkafesztivált és a Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupát. Egy nyírségi főzde gönci magyar kajszija lett Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája.

Lukács Andrea Gasztro

Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Olvasóinak nagy része rendszeresen az íróasztalánál fogyasztja el az ebédjét, bár a legtöbben még közülük is azt gondolják, hogy ez nem jó. És valóban: sokkal nagyobb a baj ezzel, minthogy zsíros lesz a klaviatúra, hiszen így több baktériummal érintkezünk, mint egy átlagos WC-ben, továbbá kifejezetten rosszat tesz az emésztésnek, ha nem nyugodt körülmények között eszünk. Dánielné Rózsa Ágnes dietetikust kérdeztük.

Gál Éva Laura Gasztro

Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás

Dublinban vitt Bib Gourmand minősítésű konyhát, próbálkozott saját üzlettel, főzött a U2-nak, szakácsként bejárta a fél világot. Időnként hazaugrik egy kicsit, hogy végig egye a jobb éttermeket, és ha lehet, pár napra be is álljon stázsolni. Csitári Szabolccsal a privát szakácsok életéről és a magyar fine diningról beszélgettünk.

hvg.hu/MTI Gasztro

Betiltott sütemények minőségi jelzővel

A megengedett tartósítószer-adalékok mennyiségének kétszeresét is meghaladta a Gávavencsellői Sütőüzem cukrászati termékeinek némelyike. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a cég április 7-ét megelőzően készült termékeire forgalmi korlátozást és áruvisszahívást rendelt el. A bűnös: a kálium-szorbát.

hvg.hu Gasztro

Az 5 legsúlyosabb tévhit a borról

Mihez jó a szobahőmérséklet? Tényleg bűn a jégkocka? Mire elég egy díszes palack? – a Telegraph összeszedte a mezei borfogyasztó legnagyobb tévedéseit.

Cs.S.-Gy.Zs. Gasztro

6 dolog, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról

Beköszönt a tavaszi napéjegyenlőség utáni holdtöltét követő első vasárnap. Éljen a húsvét, terüljön az asztal. Amin ott kell lenni legalább hat dolognak. S mindnek megvan a maga okozatja, még ha evés közben nem is gondolunk rá.

hvg.hu Vállalkozás

Feltalálták a pizzatortát és a pizzarágót

Saját találmányokkal szeretné felfrissíteni a menüjét nyárra az egyik kanadai pizzérialánc, amelynek az Egyesült Államokban is van több étterme. Az ízek a régiek maradtak, de a forma új, így született meg a pizzatorta és a mini pizzás dobozba csomagolt pizzaszelet alakú rágógumi. Az ötletek között van még szokatlan meghajtású pizzaszeletelő és pizzaevőknek tervezett póló is. A vendégek szavazással dönthetik el, mi kerül fel végül az étlapra.

Haulitus Anikó Gasztro

Húsvétol a lyukas péksütemény - recept

Kerek, formás, mutatós, mielőtt sütőbe bújik elnyerni a formáját, vízfürdőbe mártózik. Mint minden nagy sztár, a legfényesebb karriert Amerikában futotta be. Osztrák szomszédjaink hagyományosan húsvétkor fogyasztják. Újdonság lehet a mi húsvéti asztalunkon is: a bagel.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes báránycomb firenzei módra - recept

Húsvétkor a báránynak a konyhában van a helye, és nem a mezőn. Sokkal több létjogosultsága van ehhez, mint a nyuszinak, amit nem is ehetünk meg ilyenkor, mert akkor ki hozza a tojást? Na jó, a répatortáját kölcsönadhatja a főfogás után, ami báránycomb firenzei módra.

1
48 49 50 51 52
234
Italdobálás, paprikaspray, rugdosódás – különös jelenet zajlott egy miskolci zebránál

Italdobálás, paprikaspray, rugdosódás – különös jelenet zajlott egy miskolci zebránál

Mégis benne marad a törvényjavaslatban, hogy fel kell nyomni a kábítószerdílert

Mégis benne marad a törvényjavaslatban, hogy fel kell nyomni a kábítószerdílert

Tényleg háromszoros árat értek el a kis napelemesek, akik csatlakoztak az első aggregátorcéghez

Tényleg háromszoros árat értek el a kis napelemesek, akik csatlakoztak az első aggregátorcéghez

Karácsony kezdeményezi a Budapest Brand Zrt. megszüntetését

Karácsony kezdeményezi a Budapest Brand Zrt. megszüntetését

„Iszom egy pohár bort, és beájulok a tévé előtt" – 10 tévhit az alvászavarról

„Iszom egy pohár bort, és beájulok a tévé előtt" – 10 tévhit az alvászavarról

Több ezer önkormányzati köztisztviselő kezdett sztrájkba reggel, magasabb fizetést követelnek 

Több ezer önkormányzati köztisztviselő kezdett sztrájkba reggel, magasabb fizetést követelnek 

A fém illata, a siker íze – Ilyen egy mintaszerű generációváltás

A fém illata, a siker íze – Ilyen egy mintaszerű generációváltás

Biológiai áttörés: gyógyszerrel visszafordították a vakságot

Biológiai áttörés: gyógyszerrel visszafordították a vakságot

Megköszönte a türelmüket, mire kinevették Nagy István minisztert a dögkút miatt paprikás hangulatban lévő bábolnaiak

Megköszönte a türelmüket, mire kinevették Nagy István minisztert a dögkút miatt paprikás hangulatban lévő bábolnaiak

A címlapról ajánljuk