Vádat emelhetnek Kevin Spacey ellen

Vádat emelhetnek Kevin Spacey ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Los Angeles megyei ügyészség vizsgálja a lehetőségét, hogy a szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey ellen vádat emelhessenek.

A megyei seriff hivatala április 5-én vonta be az államügyész szórakoztatóiparban elkövetett szexuális bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportját az ügybe, amelyben egy férfi azt állítja, hogy az Oscar-díjas Spacey szexuális erőszakot követett el rajta 1992 októberében West Hollywoodban. Az ügy jelenleg az ügyészségnél van.

A seriff hivatalának speciális osztálya decemberben indított nyomozást, mindössze néhány héttel az után, hogy Anthony Rapp színész elsőként vádolta meg nyilvánosan szexuális visszaéléssel Spacey-t. A nyomozásról nem közöltek további részleteket a hatóságok.

A brit sajtó szerint az 58 éves színész ellen Londonban is rendőrségi nyomozás folyik szexuális erőszak miatt. Kevin Spacey szóvivője, Laura Johnson nem kommentálta az ügy fejleményeit.

Spacey-t tavaly októberben vádolta meg Rapp, amit a színész karrierje is megsínylett. Spacey-t azóta kivágták A világ összes pénze című filmből – Ridley Scott kilenc nap alatt forgatta újra a jeleneteket Christopher Plummerrel –, kiírták a Kártyavár című sorozatból és a jövőbeli projektjeit is felfüggesztették. Spacey a botrány kirobbanásakor bocsánatot kért Anthony Rapptől és szóvivője akkor bejelentette, hogy a színésznek kezelésre van szüksége, ezért visszavonul a nyilvánosság elől.

Hozzászólások