Nemzetközi fesztivált kaptak az éteri hangok

Nemzetközi fesztivált kaptak az éteri hangok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Július elején, Cseszneken gyűlnek össze a Hang szerelmesei.

A 2000-ben Svájcban feltalált különleges hangszer, a Hang (vagy Hangdrum) egyre népszerűbb, magával ragadó éteri hangja, különleges ufóra emlékeztető formája szinte mindenkit elvarázsol. Míg korábban jellemzően elsősorban utcazenészek körében volt közkedvelt, az utóbbi években jelentős zenei szubkultúra alakult ki körülötte világszerte.

A korábban a lapunkban is bemutatott cég, a Magyarországon elsőként kimagasló minőségű handpant készítő MAG Instruments csapata szervezésében július 4-7. között Cseszneken, a Kisbükk majorban tartják a HUG nemzetközi handpan és világzenei találkozót.

A fesztiválon a főszereplő természetesen a handpan hangszer lesz, amivel brazil, portugál, német, osztrák és hazai előadók adnak koncerteket, e mellett mindennap lesznek workshopok, előadások és handpan-piac is.

A fesztivál zenei világát a magyar népzene, az elektronikus világzene, reggae és ska gazdagítja.

Bővebben a fesztiválról itt.

A szervezők zenekara, a ToSoDa projekt pedig egy a fesztiválra írt saját dallal is előrukkolt, amit egy közös zenélésben hazai és ausztriai handpanművészek (Marcel Hutter, Christian Amin Várkonyi, Pável Norbert, Szombathelyi Patrik és sokan mások) improvizációkkal gazdagítottak, ebből született ez a video:

 

Hozzászólások