Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

„120 millió forintból egy egész falut kapok” – a kormányközeli luxustáskák története
hvg360

„120 millió forintból egy egész falut kapok” – a kormányközeli luxustáskák története

„Mindenki éljen úgy, ahogy szeretne, és ahogy tud” – mondta nemrég Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, amikor kormányközeli emberek luxus életviteléről kérdezték. Az urizálás nem most kezdődött, egyedül méregdrága táskákból egy hosszú idővonalat lehet felrajzolni, amit a Duma Aktuál csapata, pontosabban Ceglédi Zoltán meg is tett. Árpád fejedelemig persze nem lehet visszamenni, csak Habony Árpádig, akinek sokszázezres Gucci-táskáját éppen a szociális megszorítások ellen tüntető aktivisták előtt lóbálta. Kész szerencse, hogy nem maradt a villamoson, ahogyan Orbán Ráhel mai árfolyamon számolva 19 milliós Hermès-táskája sem. Ez KAP-nél kiverte a biztosítékot, és a java csak ezután jött.

hvg.hu Plázs

Megkóstoltuk a főváros legjobb réteseit

Egyre kevesebb rétesboltot találni Budapesten és környékén, de ahol még mindig külön figyelmet szentelnek a monarchiás süteménynek, ott bőséges a kínálat. A jól megszokott meggyes, túrós vagy almás ízeken kívül már banános, ananászos vagy málnás-tejberizses kombinációkat is kapni – megmutatjuk, a nagymama konyháján kívül milyen helyekre érdemes betérni, ha rétesre vágyunk.

T.S. Kult

Műemlék kocsmák – íme a lista

Mostantól a derék sörissza akár azt is mondhatja, hogy megy a múzeumba. Mégis csak másként veszi ki magát, mint a kocsmázás. Nem mintha az a jó öreg Angliában olyan kínos lenne.

K.G. Gasztro

Főzdefeszt – jubilálnak a kézműves sörök

„ Az isteni szeretet és az emberi veríték, e kettő szülte a sört e világra” – Ámen Szent Arnoldnak, a sörfőzők védőszentjének a szép gondolatért, amelynek jegyében nyílik a 10. Főzdefeszt.

hvg.hu Gasztro

Szekszárdi Szüreti Napok

Míg az ország Buda várában ünnepli a bort, addig a szekszárdiak a saját városukban, a Béla király téren is fesztiváloznak. Hagyományosan mindig szeptember harmadik hétvégéjén: Szekszárdi Szüreti Napok.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Szlovákok a Belvárosban

Ezen a héten Szlovákia vendégeskedik a Gerbeaud Sörházban. Az Aquacity Poprad éttermi csapata érkezett a Vörösmarty térre, hogy kóstolót adjon a szlovák konyha remekeiből,

-in- Gasztro

Helyükre kerültek a dolgok – interjú Frittmann János borásszal

A Bëlga együttes már évekkel ezelőtt megmondta a tutit: az Alföldön ott van a Frittmann. Az Év Pincészete-díjjal szeptember 8.-án kitüntetett Frittmann Borászat 57 éves szakembere, Frittmann János, aki már 2007-ben az Év Bortermelője díjat is elnyerte, a hvg.hu-nak úgy nyilatkozott: óriási fejlődésen ment át az elmúlt években a Kunsági Borvidék, és ezt mostanra a vásárlókon túl a szakma is visszaigazolja.

hvg.hu Gasztro

Gasztro a borfesztiválon

Ahol ott vannak a jó borok, onnan nem hiányozhatnak a jó falatok sem. Nézzük, mit kínál az idei Budavári Borfesztivál.

hvg.hu Gasztro

24. Budavári Borfesztivál - Borúra derű, derűre BOR!

Még pár nap, és újra Budavári Borfesztivál. Szeptember 9-13. között ismét, immáron 24. alkalommal együtt, egy helyen híres borvidékeink, legjobb boraink, legnevesebb borászaink Magyarország legnagyobb boros rendezvényén.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes guacamole - recept

A guacamole az egyik legjobb nyári, őszi meg téli és tavaszi mártogatós. Vagyis, négyévszakos és megunhatatlan, köszönhetően a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozásának, ami kisebb csoda.

T.S. Gasztro

A sajt, a kolbász és a csokoládé esete

„Ön nem bonbont fogyaszt, egy tapasztalatot él át – élvezze falatonként” – figyelmeztet a felirat a legújabban forgalomba hozott desszertes dobozokon.

hvg.hu Plázs

Villányi Franc párosával

Premium cabernet franc kóstolóval, különleges nyereményjátékkal, közösségi standdal várják a villányi pincészetek a 24. Budavári Borfesztivál látogatóit.

Csíki Sándor Gasztro

Egy cuvée és a történelem

A 20. század elején a mai Vylyan birtok egy része, a villánykövesdi Lajos dűlő (ma: Montenuovo dűlő) még Montenuovo Nándor herceg tulajdonában volt. A család története regénybe illő. „Tudta például, hogy a Vylyan birtokborához közvetve még Napoleonnak, Ferenc József császárnak és Horthy Miklósnak is köze volt?” – teszik fel a kérdést a borbarát látogatónak a pincészet honlapján. A Montenuovo cuvée éppen 20 éves.

MTI Gasztro

Végre: felfedezték a lassan olvadó fagyit

Brit tudósok felfedeztek egy fehérjét, amely összeköti a fagylalt összetevőit, és megakadályozza a fagyos édesség gyors olvadását. A szakemberek úgy vélik, hogy három-öt éven belül kerülhet forgalomba a nem olvadó fagylalt.

hvg.hu Gasztro

Főzdefeszt - máskor, máshol

Az idén szeptemberben jubilál a hazai sörforradalmat nem kis részben gerjesztő Főzdefeszt. Éppen 10. alkalommal tölti tele a poharakat. De hol, és mikor?

T.S. Gasztro

Ételpornózás és szerzői jog

Egy ideje már háborognak séfek, tulajdonosok, amiért a vendégek fotózgatják az ételeiket. Bár a dolog súlyának megítélésében még erősen megoszlanak a vélemények a különböző országokban, úgy tűnik, a németek megteszik az első drasztikus lépéseket.

Csíki Sándor Kult

Amikor még 15 forint volt az étlap legdrágább tétele

A gasztronómia változásainak egyik mutatója az étlapok története. Régi menük, bezárt, újranyitott és évtizedek óta folyamatosan működő éttermek után kutakodtunk. Mennyi volt a Szondyban egy darab kenyér a Rákosi-korban? Mikor nyíltak az első fast food helyek? Mi volt a verekedésekről is hírhedt Ádám Söröző városszerte ismert specialitása?

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Talpig paradicsomban

A túlérett paradicsommal könnyen befürödhetünk a konyhában, de van amikor ez a cél. Az utcán. Mint ahogy a spanyolországi Bunolban minden augusztus utolsó szerdáján.

KOB Gasztro

Ubidinnyécske - megmondjuk, mi ez

Pár éve a tengerentúlról egy apró növény kúszott be a britekhez, és mostanra teljes erőből dühöng a minidinnye láz. A Csatorna nem volt akadály, tavaly már nálunk is több kert befogadta a mexikói bevándorlót.

Marton Levente Gasztro

Közép-Európa mákonya: a sólet - recept

A súlyos babos-húsos egytálételek nagy tiszteletet vívtak ki maguknak térségünkben. Legyen szó akár babgulyásról, rakott paszulyról vagy cassoulet-ről – ami a franciák morzsakéreg alatt készülő változata, és hazáját olykor Közép-Európához sorolják - , de amelyik mindent visz, az a sólet. Vasárnap egésznapos fesztiválja lesz a Kazinczy utcában.

1
12 13 14 15 16
234
Négy ember halálát okozta egy kigyulladt elektromos roller

Négy ember halálát okozta egy kigyulladt elektromos roller

Lecserélte városi ruháit népviseletre, home office-ból dolgozik a BKK-nak a Budapestről Nógrád megyébe költözött házaspár

Lecserélte városi ruháit népviseletre, home office-ból dolgozik a BKK-nak a Budapestről Nógrád megyébe költözött házaspár

Gyökeresen átalakul a Windows alapszolgáltatása

Gyökeresen átalakul a Windows alapszolgáltatása

A Trump-Musk-vita csupán ízelítő a jövőbeli katasztrófákból

A Trump-Musk-vita csupán ízelítő a jövőbeli katasztrófákból

Élete legintenzívebb szexuális élményét élte át, miközben fizikailag megsemmisítette a családját

Élete legintenzívebb szexuális élményét élte át, miközben fizikailag megsemmisítette a családját

Kerkez privát okokra hivatkozva elhagyta a válogatott edzőtáborát, nem játszik az azeriek ellen sem

Kerkez privát okokra hivatkozva elhagyta a válogatott edzőtáborát, nem játszik az azeriek ellen sem

XIV. Leó pápa: Ne ragadozóként éljünk a világban!

XIV. Leó pápa: Ne ragadozóként éljünk a világban!

Szombaton még marad a kánikula, de a vasárnap lehülést hoz

Szombaton még marad a kánikula, de a vasárnap lehülést hoz

Félénk kisfiúból lett Afrika forradalmár ikonja, aki régiós hatalmat épít

Félénk kisfiúból lett Afrika forradalmár ikonja, aki régiós hatalmat épít

A címlapról ajánljuk