Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

„Észrevettem, hogy a felvételi időszakában vagdosni kezdte magát” – a gyerekek mentális állapotán is nyomot hagyott a Covid
hvg360

„Észrevettem, hogy a felvételi időszakában vagdosni kezdte magát” – a gyerekek mentális állapotán is nyomot hagyott a Covid

Az öt éve kitört járvány társadalmi, gazdasági hatásai jóval távolabb mutatnak, mint gondoltuk. A HVG új sorozatában ezt járjuk körbe különböző aspektusokból; most arról lesz szó, hogyan hatott a gyermekek és kamaszok mentális állapotára a koronavírus-járvány időszaka. Milyen kirívó esetekkel találkoztak a szakemberek? Mit lehet kezdeni az önsértéssel, és miért éppen a Covid lobbantott be mentális problémákat? Milyen nehézséget okozott a bezártság egy olyan kamasznak, akinek – amúgy – nincsenek lelki gondjai?

MTI Itthon

Megtévesztők lehetnek a dobozos tojások

A gyártók és csomagolók gyakran megtévesztő feliratokkal igyekeznek elfedni, hogy a tojások többségében ketreces tartású tyúkoktól származnak, a dobozokon szereplő nevek, vagy képek sok esetben a valóságtól eltérő, állatvédelmi szempontból jobb tartásmódra utalnak - állapította meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) húsvéti tojástesztje során.

hvg.hu Napi merítés

Hol lehet igazán jó sonkát vásárolni?

A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a sonkába elég 55 százalék hústartalom, így a piacon található olcsó termékek elsősorban vizet és a megkötését szolgáló vegyszereket tartalmaznak, nem sonkát - olvasható a Malackaraj blogon.

hvg.hu Plázs

Hogyan főzzünk 300 forintból?

Vannak, akik minimális kosztpénzből főznek, nem engedhetik meg maguknak a legkülönfélébb friss zöldségeket. Ilyen körülmények között nehéz lehet új ételekkel előállni, amelyek ráadásul egészségesek is, úgy, hogy az otthon talált alapanyagokból készülnek, és nem terhelik a pénztárcát sem.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: croissant

Reggeli kávé és frissen sült péksütemény madárcsicsergéssel, napsütéssel. Ugye, az élet szép?

Tóth Sándor Gasztro

Bámulatos sonkakultusz - recept

A francia-spanyol határ környékén élő baszkok tradicionális sonkái nagy megbecsülésnek örvendenek. A dél-franciaországi Bayonnében és környékén készült sonka európai uniós eredetvédelem alatt áll.

hvg.hu Gasztro

A telt idomok éve

A Somlói Tavasz Egyesület március 18-án tartotta a 2009-es évjáratú borok bemutatóját Budapesten, a Festetics Palotában.

Izsák Norbert Gasztro

VinCE 2010: ott voltunk

Vajon milyen következtetést vonna le az a marslakó a magyar borügyi állapotokról, akit jó szerencséje véletlenül Budapestre, a Corinthia Grand Hotel Royalba vezérelt volna az előző hétvégén?

MTI / hvg.hu Itthon

Mi lett Magyarország kedvenc étele? - videó

Az Újházy tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc. A képviselők nem a magyaros ételektől híznak - tudtuk meg az eredményhirdetésen.

hvg.hu Gasztro

A legjobb receptek répából

A répa hétköznapi, egyszerű és olcsó zöldség, mindenhol beszerezhető, mindenki használja. Mégsem gyakori, hogy egy receptben a répa kapja a főszerepet, pedig vitaminokban gazdag és nagyon ízletes zöldségről van szó.

MTI Gasztro

Szénizotópos vizsgálattal ellenőrizhetik a borok évjáratát

Előfordul, hogy a borospalackok címkéjén nem a valódi származási évjáratot tüntetik fel, hanem egy jobbat, amelynek termése drágább - ezt leplezheti le ausztrál kutatók új eljárása, amelyben a szénizotópok aránya megmutatja a bor valódi korát.

Izsák Norbert Gasztro

Sándor-napi bormustra

„Borügyben vakok és gyengén látók vagyunk (…) a bort Isten választotta, hogy az örök élet itala legyen.”

Vétek György Gasztro

Benne vagyunk – mi is az a Michelin?

Ugyan eddig is benne voltunk, de mintha nem vettek volna rólunk igazán tudomást. Mostantól azonban változott a helyzet, a zord szívű inspektorok megítélték a várva várt első csillagot egy budapesti étteremnek, és egyúttal négy új Bib Gourmand matricát is kiosztottak, ami biztató jelnek tűnik a jövőre nézve.

kadarm Gasztro

Hová menjünk vacsorázni? Gresham kávéház

Ha aránylag sok pénzt szeretne csodás ételekre költeni rövid idő alatt és ragaszkodik a tökéletes kiszolgáláshoz is, tudjuk a megoldást, és lifes-style.hu el is meséli részletesen.

Kádár Mónika Gasztro

A tökéletes vacsora nyomában

Az emberek nem táplálkozni járnak étterembe. Mindenki az élményt keresi. Vajon mennyibe kerül egy igazán ütős élmény? A választ és a tökéletes élményt Jay Rayner, az Observer díjnyertes étteremkritikusa keresi Las Vegastól Londonig, Moszkvától Tokióig.

1
183 184 185 186 187
234
Ne ijedjen meg, amikor meglátja a gépén: mindenkinél átnevezi az Office-t a Microsoft, de ez sokaknak nem tetszik

Ne ijedjen meg, amikor meglátja a gépén: mindenkinél átnevezi az Office-t a Microsoft, de ez sokaknak nem tetszik

A kormány újra nekifut az elbaltázott felújítási programnak

A kormány újra nekifut az elbaltázott felújítási programnak

Szájer elárulta, miért az ablakon keresztül menekült el a brüsszeli melegpartiról

Szájer elárulta, miért az ablakon keresztül menekült el a brüsszeli melegpartiról

„Egy fél kerület mostantól egy másik ország irányítása és felügyelete alatt áll Budapesten” – sorozatos támadás alatt áll Mini-Dubaj

„Egy fél kerület mostantól egy másik ország irányítása és felügyelete alatt áll Budapesten” – sorozatos támadás alatt áll Mini-Dubaj

A rapháború, amit senki sem látott jönni: a kormánypárti TV2 páros lábbal szállt bele Majkába kormánykritikus új klipje után

A rapháború, amit senki sem látott jönni: a kormánypárti TV2 páros lábbal szállt bele Majkába kormánykritikus új klipje után

Hat autó ütközött az M3-ason

Hat autó ütközött az M3-ason

Fitch: az amerikai vámok miatt lassulhat a kínai növekedés

Fitch: az amerikai vámok miatt lassulhat a kínai növekedés

Út a gyönyör labirintusába – Chagall a bécsi Albertinában

Út a gyönyör labirintusába – Chagall a bécsi Albertinában

Igyon, mert az jó: kiderült valami igazán pozitív a kávéról és más koffeines italokról

Igyon, mert az jó: kiderült valami igazán pozitív a kávéról és más koffeines italokról

A címlapról ajánljuk