Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Gasztro

Főzés kényszerből. De mit?

Kevés a pénztárcánkban a pénz? Alig van alapanyagunk? A Malackaraj blog szerzője tippet ad ezekre az esetekre.

Gasztro

Hagyomány és Evolúció: a néző szemével

Ideális vasárnapi programnak bizonyult a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny döntője - végre testközelben részese lehetett bárki az utóbbi időben sokat emlegetett gasztroforradalomnak.

Vétek György Gasztro

Szakácsversenyek: a széthúzás a mi erősségünk?

Egyik szemünk nevet, a másik pedig sír. Egészen a közelmúltig nem volt egyetlen valamirevaló szakácsversenyünk sem, most pedig már kettő is van. De nem is Magyarországon lennénk, ha ez nem két, egymással már szóba állni sem hajlandó társaságot jelentene. Pár nappal ezelőtt tehát verseny volt a Gerbeaud-házban, és a Hungexpo Foodapest élelmiszeripari kiállításon is.

MTI Gasztro

Főzés jéghidegen: cseppfolyós nitrogén a konyhában

A cseppfolyós nitrogén konyhatechnológiában való alkalmazását láthatták az érdeklődők kedden a Foodapest nemzetközi élelmiszer-, ital-, élelmiszer-gépipari és vendéglátóipari szakkiállításon Budapesten.

Gasztro

Milyen az igazi olasz pizza?

A világban mindenféle pizzát lehet már kapni: csirkemájast, szarvasragupörköltest stb. Hogy mi kell egy igazi olasz pizzához, arról a The Italian Job szerzője a legfrissebb bejegyzésében ír.

MTI Gasztro

Kostyál Gábor képviselheti Magyarországot a Bocuse d'Oron

Kostyál Gábor, a keszthelyi Helikon Hotel konyhafőnöke nyerte meg a Bocuse d'Or Selection Hungary 2010 magyarországi döntőjét. A 36 esztendős séf képviseli majd a magyar szakácstársadalmat a világ első számú melegkonyhás csúcsgasztronómiai rendezvény európai versenyén júniusban Genfben.

hvg.hu Itthon

Torkos Csütörtök, a másik oldalról - videó

A Magyar Turizmus Zrt. szervezte Torkos Csütörtökön idén is fél áron ehetett a vendég. Amíg a tömegek ebédeltek, majd később vacsoráztak, tömegek dolgoztak azon, hogy ez minél simábban menjen. Kameránkkal egy szegedi halászcsárda konyhájában jártunk, megpróbálva bemutatni a rendezvény vendég számára láthatatlan kísérőeseményét, a Dolgos Csütörtököt.

Tóth Sándor Gasztro

Szardíniatemetés mézes pirítóssal – recept

Kedden húst hagytunk, szerdán hamvaztunk, csütörtökön torkoskodtunk, most már el kell eresztenünk a farsang farkát. A Kanári-szigeteken ilyentájt jelképesen haltemetéssel búcsúztatják a karnevált.

Gasztro

Torkos Csütörtök: kinek van igaza?

Amikor 2006-ban országimázs ügyekben fő illetékes szervezet kikurkászta a ládafiából a zabáló csütörtök hagyományát az éttermi kultúra fejlesztését megcélzandón, még ötszáz vendéglős sem hitte el, hogy ezzel tutira megtöltheti összes termeit a teljes szezonalitástalanságban. S lőn siker.

Gasztro

Rozé kacsamell háromszor - különleges receptek

A rozé kacsamell manapság nagy divat, a legtöbb étterem étlapján feltűnik. Jó hír, hogy otthon is nagyon egyszerűen elkészíthető méghozzá pillanatok alatt. Most három különleges receptet mutatunk be.

HVG Gasztro

A molekuláris konyha királya

Évente 800 ezren próbálnak bejutni Ferran Adriának, az úgynevezett molekuláris konyha katalán sztárszakácsának éttermébe, de csak alig 8 ezer ínyencnek adatik meg, hogy ott a hagyományos ízeket újjáalakítva kóstolja meg.

hvg.hu Gasztro

A szakácsok Haitiért főztek

Egyen, hogy ehessenek! – ezzel a jelszóval fogott össze a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Vendég és Hotel magazin valamint a magyarországi Bocuse d’Or Akadémia, hogy segítse a haiti földrengés károsultjait.

hvg.hu Gasztro

A Malackaraj blog jótékonysági felhívása

A Malackaraj blog első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára - olvasható a blogon.

hvg.hu Shake

Luxus és torták féláron a Torkos Csütörtökön

Egyre inkább úgy tűnik, hogy februárban ünnepeljük a torkoskodás nemzeti ünnepét, amely valahogy mindig pont csütörtökre esik. Az idei Torkos Csütörtökből a luxuséttermeket, valamint a cukrászdákat és fagylaltozókat ajánljuk olvasóink figyelmébe tematikus aloldalainkon.

Vétek György Gasztro

Mi lesz a sör és a bor házasságából?

Sörre bor mindenkor, borra sör meggyötör! – tartja a mondás. De mi van akkor, ha a sör és a bor házasságra lép egymással? A sörfőzők ünnepelnek, a borászok pedig szentségtörést kiáltanak.

1
186 187 188 189 190
234
Nem jelent meg a Szuverenitásvédelmi Hivatal az ellene indított per tárgyalásán

Nem jelent meg a Szuverenitásvédelmi Hivatal az ellene indított per tárgyalásán

Marabu Féknyúz: Harcra fel, Lőrinc!

Marabu Féknyúz: Harcra fel, Lőrinc!

A legegészségesebb reggeli szokás egyszerűbb, mint gondolnánk

A legegészségesebb reggeli szokás egyszerűbb, mint gondolnánk

Kiválthatja a GPS-t az újfajta navigáció

Kiválthatja a GPS-t az újfajta navigáció

Új alapítványt szervez a kormány a „tudomány aranycsapatának” felépítésére, Krausz Ferenc áll az élre

Új alapítványt szervez a kormány a „tudomány aranycsapatának” felépítésére, Krausz Ferenc áll az élre

Magyar Péter: Biztosítom a sajtót, a civileket és minden magyar embert, hogy a Tisza mellettük áll

Magyar Péter: Biztosítom a sajtót, a civileket és minden magyar embert, hogy a Tisza mellettük áll

Marabu Féknyúz: Harcosok Klubja

Marabu Féknyúz: Harcosok Klubja

Lázár Jánosék miatt egy Klimt-képpel szegényebb lett az ország

Lázár Jánosék miatt egy Klimt-képpel szegényebb lett az ország

Lemondott a japán mezőgazdasági miniszter, miután azzal dicsekedett, hogy ő ingyen kapja a rizst

Lemondott a japán mezőgazdasági miniszter, miután azzal dicsekedett, hogy ő ingyen kapja a rizst

A címlapról ajánljuk