
hvg.hu
Élet+Stílus
Bródy János üzent az Orbán-féle Harcosok Klubjának
“Ne úgy ölelj, hogy ne kapjak levegőt közben”
Kevés a pénztárcánkban a pénz? Alig van alapanyagunk? A Malackaraj blog szerzője tippet ad ezekre az esetekre.
Ideális vasárnapi programnak bizonyult a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny döntője - végre testközelben részese lehetett bárki az utóbbi időben sokat emlegetett gasztroforradalomnak.
Egyik szemünk nevet, a másik pedig sír. Egészen a közelmúltig nem volt egyetlen valamirevaló szakácsversenyünk sem, most pedig már kettő is van. De nem is Magyarországon lennénk, ha ez nem két, egymással már szóba állni sem hajlandó társaságot jelentene. Pár nappal ezelőtt tehát verseny volt a Gerbeaud-házban, és a Hungexpo Foodapest élelmiszeripari kiállításon is.
Tavaly hatalmas szenzáció volt a világ legerősebb sörének a rekordja, ami 32 fok volt - írja a Pivo blog szerzője.
A cseppfolyós nitrogén konyhatechnológiában való alkalmazását láthatták az érdeklődők kedden a Foodapest nemzetközi élelmiszer-, ital-, élelmiszer-gépipari és vendéglátóipari szakkiállításon Budapesten.
A világban mindenféle pizzát lehet már kapni: csirkemájast, szarvasragupörköltest stb. Hogy mi kell egy igazi olasz pizzához, arról a The Italian Job szerzője a legfrissebb bejegyzésében ír.
Kostyál Gábor, a keszthelyi Helikon Hotel konyhafőnöke nyerte meg a Bocuse d'Or Selection Hungary 2010 magyarországi döntőjét. A 36 esztendős séf képviseli majd a magyar szakácstársadalmat a világ első számú melegkonyhás csúcsgasztronómiai rendezvény európai versenyén júniusban Genfben.
A magyar konyha hagyományos ételei közé tartozik a mára kissé elfeledett, nudli és a barátfüle. Fedezzük fel a régi ízeket!
A Magyar Turizmus Zrt. szervezte Torkos Csütörtökön idén is fél áron ehetett a vendég. Amíg a tömegek ebédeltek, majd később vacsoráztak, tömegek dolgoztak azon, hogy ez minél simábban menjen. Kameránkkal egy szegedi halászcsárda konyhájában jártunk, megpróbálva bemutatni a rendezvény vendég számára láthatatlan kísérőeseményét, a Dolgos Csütörtököt.
Kedden húst hagytunk, szerdán hamvaztunk, csütörtökön torkoskodtunk, most már el kell eresztenünk a farsang farkát. A Kanári-szigeteken ilyentájt jelképesen haltemetéssel búcsúztatják a karnevált.
Műtermében elképesztően látványos tájképfotókat készít valódi ételekből egy londoni művész - számolt be a The Kitchn blog.
Amikor 2006-ban országimázs ügyekben fő illetékes szervezet kikurkászta a ládafiából a zabáló csütörtök hagyományát az éttermi kultúra fejlesztését megcélzandón, még ötszáz vendéglős sem hitte el, hogy ezzel tutira megtöltheti összes termeit a teljes szezonalitástalanságban. S lőn siker.
A rozé kacsamell manapság nagy divat, a legtöbb étterem étlapján feltűnik. Jó hír, hogy otthon is nagyon egyszerűen elkészíthető méghozzá pillanatok alatt. Most három különleges receptet mutatunk be.
Évente 800 ezren próbálnak bejutni Ferran Adriának, az úgynevezett molekuláris konyha katalán sztárszakácsának éttermébe, de csak alig 8 ezer ínyencnek adatik meg, hogy ott a hagyományos ízeket újjáalakítva kóstolja meg.
Egyen, hogy ehessenek! – ezzel a jelszóval fogott össze a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Vendég és Hotel magazin valamint a magyarországi Bocuse d’Or Akadémia, hogy segítse a haiti földrengés károsultjait.
A Malackaraj blog első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára - olvasható a blogon.
Az egyik legolcsóbb és legbombasztikusabb vitaminforrásunk az előkelő hangzású Beta Maritima, a cékla ősanyja, egy szerény, mediterrán tengerparti növény. Élettani értékei mellett számos ízletes, finom étel készíthető belőle.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy februárban ünnepeljük a torkoskodás nemzeti ünnepét, amely valahogy mindig pont csütörtökre esik. Az idei Torkos Csütörtökből a luxuséttermeket, valamint a cukrászdákat és fagylaltozókat ajánljuk olvasóink figyelmébe tematikus aloldalainkon.
Sörre bor mindenkor, borra sör meggyötör! – tartja a mondás. De mi van akkor, ha a sör és a bor házasságra lép egymással? A sörfőzők ünnepelnek, a borászok pedig szentségtörést kiáltanak.
Beleerősített egy skót italgyár: ismét a freserburgh-i BrewDog a világ legerősebb sörének gyártója.
Nagy bajban lennének a határon túli magyarok, ha ott, ahol élnek, viszonossági alapon ugyanazok a „szuverenitásvédelmi” regulák lennének az irányadók, amiket Orbánék Magyarországon a civilek és a sajtó ellen bevezetni készülnek.
„Muszáj harcnak nevezni, mert az igazság kiábrándító lenne”.
A rendőrnek erre is van joga, de mérlegelnie kell a helyzetet.
Bizonyítékok is vannak arra, hogy a magyar hatóságok engedték ki az országból a pótolhatatlan műkincset.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.