Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gasztro

A hat legdivatosabb fogyókúra

Kijózanodtunk. Már 2009 van, semmi kétség. Hol vannak már a tavalyi ünnepek és a gondtalan falatozás! Lassan itt a tél közepe, a sok ruha nem rejt el örökké. Gondolatainkba szövi magát egy misztikus szó: fogyókúra.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Meleg falatok hideg téli estékre

Ahogy beköszönt a tél, munkából hazaérvén jól esik elkortyolgatni egy bögre forró italt, legyen az tea, forró csokoládé vagy akár forralt bor. Hozzá pedig szívesen fogad a család apraja-nagyja vagy a betérő barátok valami finomságot. Az alábbi ételek nemcsak finomak, de gyorsan és különösebb konyhai jártasság nélkül is elkészíthetőek, és még a pénztárcánkat is kímélik.

MTI Plázs

Egészségtelenek az otthon elkészített ételek

Növekvő kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezűleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál - olvasható az NBC Philadelphia internetes oldalon.

MTI Gasztro

Német-olasz vita a szalámi eredetéről

A szalámi Németországban született, nem pedig Olaszországban egy német húsüzem szerint, amely azt állítja, hogy ő fedezte fel az olasz konyha nevezetességévé és a bolognai régió büszkeségévé vált vörös kolbászfajta eredetét. A téma annyira fontos a németek számára, hogy a Die Welt című napilap első oldalon foglalkozott vele keddi számában.

Gasztro

Recesszió a konyhában - tippek, receptek

Sok családban észrevették már 2008-ban a családi kasszára nehezedő nyomást, és idén sajnos nem számíthatunk javulásra. Sőt, ahol lehet, még jobban össze kell húzni a nadrágszíjat azoknak, akik esetleg lakás- vagy autórészleteket törlesztenek hónapról-hónapra.

hvg.hu Gasztro

A világ legjobb csokoladékészítői

A csokoládékészítés hagyományos fővárosai Párizs és Brüsszel. Emellett azonban számos nagyvárosban találunk olyan üzleteket, amelyben művészi szintre fejlesztették a bonbonok készítését.

Gasztro

2009 gasztronómiai trendjei

Itt az új év, és az utóbbi években már a hazánkban szunnyadó kis kulináris manó is elkezdett ébredezni. Így idén nem marad le a trendekről, és nem fél éves csúszással tudja meg, hogy mi a menő a világban. Lássuk.

MTI Gasztro

Jégborszüret: -10 fokban éjjel 1 órakor

Az évnek ebben a hideg és sötét időszakában sem alhat zavartalan téli álmot némely szőlőbirtok, ekkor jön el ugyanis a jégborszüret ideje. Az egyik legnagyobb magyarországi szőlőbirtokon szombatra virradó éjjel szüretelik majd le a deres bogyókat, hogy finom, édes nedűt préseljenek belőle.

MTI Shake

Obamáék magyar tányérból tunkolhatnak

Magyarországon tervezték és festették annak a két új porcelánkészletnek az egyikét, amelyet az amerikai elnök washingtoni rezidenciáján, a Fehér Házban fognak használni az elkövetkező években.

Kovács Gábor Gasztro

Tojás hadműveletek: segítség kezdő férfiaknak

A nők gazdasági és társadalmi pozícióik erősödésével párhuzamosan megkezdődött kivonulásuk a konyhából. Néhány férfi ezt megelőzően is előfordult olykor a konyhában, de tevékenységük többnyire kimerült egy-egy szaftos pörkölt és a karácsonyi halászlé elkészítésében. Sorozatunkkal elsősorban azoknak szeretnénk segíteni, akik, most próbálkoznak az első konyhai lépésekkel.

Gasztro

Piacozunk, főzünk, olvasunk - irodalom a konyhában

Manapság már szinte lehetetlen egy egyszerű szakácskönyvvel sikert aratni.Szükség van sok gyönyörű képre, személyes részletekre, esetleg családi fotókra és olyan szövegre, ami nem csak a főzésre koncentrál. Vannak szerzők, aki pont fordítva csinálják, az irodalmi mondanivalót fűszerezik meg receptekkel és ettől még érdekesebbé válik a könyvük. Összegyűjtöttünk néhányat az év eleji ejtőzős napokra,amikor még éldegélünk a maradékainkból,s ráérünk olvasni.

hvg.hu Gasztro

Újévi koktélparti – tippek, receptek

Akkoriban még éppen kezdődhetett így szilveszteri recept: „végy négy kiló vesepecsenyét, két szép libamájat, három csirkét”, és ajánlatos volt az asztalra készíteni champagne-t, cognac-ot. A harmincas évek végét írtuk, a kor egyik legnépszerűbb „étel-és életművészet tanácsadója”, báró Hatvany Lili a komplett ünnepi menüsorok mellett remek újévi parti recepteket is kiötlött, mielőtt az Európa fölé gyülekező felhők alól kiszaladt Amerikába.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Pezsgő a tányérban - receptek

Szilveszter éjszakáján még a megrögzött antialkoholisták is koccintanak egy pohár pezsgővel. Szinte elképzelhetetlen, hogy a gyöngyöző ital nélkül búcsúztassuk az óévet s köszöntsük az újat. De tudják mit? Tányérba vele!

Várkonyi Ádám Gasztro

Szilveszteri szerencsehozó receptek

Az ünnepek nem múltak el nyomtalanul. Az ember a tükörbe néz és látja. Megváltoztunk. Mindannyian. A mellékesen befutott ajándék kilók legalább remek célként szolgálhatnak. Támadás célpontjaként. Jövőre a serpenyő mellett állva többet gondolunk majd a sportra.

Gasztro

A HVG karácsonyi bortesztje

A magasabb ár vagy a borász hírneve félrevezető lehet az ünnepen különleges borra vágyók számára is – derül ki a HVG borbírálatából, amelyen egyik kóstolt szlovák tokaji aszú sem az volt, ami a címkéjén szerepelt.

hvg.hu Gasztro

Karácsonyi ételek a világ minden tájáról

Ha valami felment minket minden diéta alól, az bizony a karácsony. Ilyenkor nemcsak, hogy nem számoljuk a kalóriákat, hanem egyenesen kötelező minden vendéglátót lekenyerezni a tisztes fogyasztással. Ha pedig nekünk jutott a főszakács szerepe, repítsük el szeretteinket egy világkörüli vacsorára néhány hamísítatlan kozmopolita karácsonyi recepttel.

hvg.hu Gasztro

Mákos-diós talány: a bejgli – recept és elkészítés

A bejgli megítélése szélsőséges skálán mozog. Egyesek rajonganak érte, azt se bánják, ha más ünnepeken is az asztalra kerül. Mások megvetik, nekik minimum a zserbónál kezdődik valami ehető. Az eretnekek az elnyomott riválist, a diós kalácsot részesítik előnyben.

Gőgh Csilla Gasztro

Provence: tizenhárom karácsonyi desszert

Egy francia mondás szerint Provence megy a maga feje után. Nem csoda hát, hogy errefelé a karácsonyi asztalra is más kerül, mint frank hon többi vidékén. A vacsoramenü bőséges, ám hús nélküli, szerény fogásokból áll. Viszont a híres tizenhárom desszerttel zárul.

1
206 207 208 209 210
234
Lárvák és kukacok vannak az ivóvízben Pilisen

Lárvák és kukacok vannak az ivóvízben Pilisen

42 éves ez a Commodore 64-es, és még mindig használják, ráadásul nem is akármire

42 éves ez a Commodore 64-es, és még mindig használják, ráadásul nem is akármire

Szorgosan szedegetjük a folyókból, de sok állam nem akarja elengedni a műanyagokat, amelyek szép lassan az agyunkra mennek

Szorgosan szedegetjük a folyókból, de sok állam nem akarja elengedni a műanyagokat, amelyek szép lassan az agyunkra mennek

Jöhet egy másik beton, ami erősebb és jobb az eddiginél

Jöhet egy másik beton, ami erősebb és jobb az eddiginél

Döntött az amerikai legfelsőbb bíróság: el kell adni a TikTokot, vagy betiltják

Döntött az amerikai legfelsőbb bíróság: el kell adni a TikTokot, vagy betiltják

Ha Orbán nem is, egy fideszes biztosan kint lesz Trump hétfői beiktatásán

Ha Orbán nem is, egy fideszes biztosan kint lesz Trump hétfői beiktatásán

Elképesztő nagy zabálást mutatott be Budapesten a koreai influenszer

Elképesztő nagy zabálást mutatott be Budapesten a koreai influenszer

Pénzt ad Németország a Szíriába visszatérő menekülteknek

Pénzt ad Németország a Szíriába visszatérő menekülteknek

„Bödőcsi magasság! Le a kalappal!” – sorjáznak a gratulációk az új Majka-klip alatt

„Bödőcsi magasság! Le a kalappal!” – sorjáznak a gratulációk az új Majka-klip alatt

A címlapról ajánljuk