Energiapolitikáról tárgyal Fellegi Washingtonban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pénteken kezdődő, öt napos, hivatalos látogatásra utazott Washingtonba, a tárcavezető által lebonyolítandó tárgyalássorozat központi témája az energiapolitika lesz.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken arról tájékoztatott, hogy a tárca vezetője hivatalos látogatáson Washingtonban tartózkodik 2011. szeptember 23. és 27. között.

A fejlesztési miniszter a kormányzati energetikai és külügyi vezetőkkel, a vállalati szféra meghatározó irányítóival tárgyal elsősorban energetikai és klímapolitikai kérdésekről; részt vesz a Center for Strategic and International Studies (CSIS) kerekasztal beszélgetésén energia szakértőkkel és előadást tart az Atlanti Tanács ülésén.

Fellegi Tamás az öt napos látogatása során megbeszéléseket folytat mások mellett Dan Poneman helyettes energetikai miniszterrel; Nat Keohane-nel, az elnök energiaügyi és környezetvédelmi különleges megbízottjával; Marie Yovanovitch-csal, az Amerikai Külügyminisztérium közép-európai régióért felelős helyettes államtitkárával; Richard Morningstarral, az Amerikai Külügyminisztérium európai és eurázsiai energetikai különmegbízottjával; Carlos Pascuallal, az Amerikai Külügyminisztérium nemzetközi energiaügyi különmegbízottjával és koordinátorával; David McCurdy-vel, az Amerikai Gázipari Egyesület elnök-vezérigazgatójával és Jeanne Lopatto-val, a Westinghouse alelnökével - olvasható a közleményben.

A fejlesztési miniszter a CSIS konferencián felszólalásban ismerteti a magyar soros uniós elnökség alatt az energetika terén elért legfontosabb eredményeket, Magyarország Nemzeti Energiastratégiáját, és az Európai Bizottság közleményét az EU energetikai prioritásairól. A tárcavezető az Atlanti Tanács ülésén a "Magyar energiapolitika és a globális gazdasági válság kezelése: régi és új szövetségesek" címmel mond beszédet - tájékoztatott az NFM.