10 főnöktípus, akivel biztos nem akarna együtt dolgozni

10 főnöktípus, akivel biztos nem akarna együtt dolgozni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár mindegyik főnök különböző, mindegyiküknek megvan a saját menedzselési, kommunikációs gyakorlata, ám vannak olyan vezetők, akikkel egyáltalán nem biztos, hogy jó dolgozni.

A Mashable összeszedett 10 olyan főnöktípust, akikkel minden bizonnyal egyáltalán nem dolgoznának (dolgoznak) együtt szívesen munkavállalóik.

A listán az első helyen a 0-24 órában, a hét minden napján dolgozó főnök áll, aki soha nem hagy minket a békén. A következő pozícióban a dühproblémákkal küzdő vezető áll, őt követi az a főnök, aki azt hiszi, ő a legjobb barátunk. A következő helyen az a típusú főnök található, aki folyamatosan magát sajnálja, hogy ilyen rosszul teljesít (illetve ilyen rossz helyen dolgozik), az ötödik pozícióban pedig az a főnök van, akinek fogalma sincsen arról, hogy mivel is kellene foglalkoznia.

Vannak olyan főnökök, akik megfutamodnak a feladatok, kommunikáció elől, illetve vannak olyanok is, akik képtelenek lépést tartani a korral, folyamatosan a fiatalabbakon kárognak. Vannak azok a vezetők is, akik utálnak szinte minden beosztottat, és vannak a fontoskodók, akik mindent maguk szeretnének megoldani, nem tudnak delegálni. Utolsó helyen pedig az a főnök szerepel, aki olyan, mint a rosszabb helyettesítő tanárok: ha nem dolgozunk, neki az is rendben van.