Őrizetbe vett a NAV egy ellenzéki képviselőt

Őrizetbe vett a NAV egy ellenzéki képviselőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Czeglédy Csaba az MSZP szombathelyi frakcióvezetője volt, ebben a ciklusban ellenzéki pártok támogatásával lett képviselő a városban. Lapértesülés szerint egy iskolaszövetkezetben elkövetett csalás miatt vették őrizetbe őt és öt társát. A helyi MSZP alelnöke megerősítette az információt.

Őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád megyei igazgatósága az MSZP-nek és a DK-nak is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi képviselőt (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) – írja az MTI a Pesti Srácokra hivatkozva. A híroldal információját a hatóságok nem erősítették meg. Az érintett politikust a Pesti Srácok nem érte el. A hvg.hu-nak viszont a szombathelyi MSZP alelnöke megerősítette az információt, további tájékoztatást az MSZP országos központjából ígértek. Az önkormányzat hivatalosan nem értesült a történtekről.

A megyei NAV-igazgatóság nyomozói több helyszínen – Szombathelyen, Sümegen, Budapesten, Csabrendeken – tartottak házkutatást, és hat embert őrizetbe vettek, majd költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A lap úgy tudja, a gyanúsítottak egy Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást. A portál úgy értesült, Czeglédy szombathelyi irodáját kedden ügyész jelenlétében feltörték, majd házkutatást tartottak.

Ekkor a baloldali politikust a rendőrök még nem tudták elérni, később azonban megtalálták, és társaival együtt a szegedi NAV épületébe vitték kihallgatásra, ahol őrizetébe vették őket. Az ügyben megszólalt Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki megerősítette, hogy a párt politikusát őrizetbe vették, és etikai vizsgálatot rendelt el. Felvetette azonban, hogy ez is egy lehet "a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül".

Az illetékes ügyészség mind a hat gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatást, amelyről a Szegedi Járásbíróság csütörtökön dönt. A kormánypárti Origo alapján 2016 végén írtunk arról, hogy Czeglédy Csaba egyik cégével, a Human Operátor Kft.-vel kapcsolatban csalás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda. Czeglédy ezt tagadta, a hatóság azonban megerősítette az információt.

Czeglédy Csabáról érdemes tudni, hogy ő volt az, aki 2013-ban, a helyi MSZP frakcióvezetőként felvételt adott át a hatóságoknak állítása szerint arról, hogy Lazáry Viktor, a város fideszes alpolgármestere kokaint fogyaszt. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárást, de Lazáry végül nem bizonyult bűnösnek az említett vádban.

Czeglédy Facebook-oldalán egy ízben érdekes belsős beszélgetés zajlott egy másik témában, melynek során "drogos pesti firkászokat" emlegetett, a "világ balfaszainak" nevezte a parlamentben ülő MSZP-seket, miközben Török Zsolt akkori MSZP-szóvivő "álcivil liberoszervezeteket" emlegetett, megelőzve ezzel a korát.

Hozzászólások