Egy vidéki egyetemen egy doboz tojás volt az év végi jutalom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csokigolyó után itt az újabb gesztus.

40-50 darab tojást kaptak fejenként egy vidéki egyetem egyik karának oktatói jutalomként - mesélte a hvg.hu-nak az egyetem egyik oktatója, aki maga nem részesült ebből. Az egyetem nevét tudjuk, de miután még nem reagáltak a megkeresésre, nem írjuk le.

Az oktató azt mondta, egy szponzor cégtől érkezett a felajánlás, a dékán nem ilyen jutalmat szeretett volna osztani év végén, de másra nem volt lehetősége. Az ajándékot minden jutalmazott dolgozó átvette, tudták, hogy a vezetés nem gúnyolódásnak vagy viccnek szánta, mindenesetre számára ez az egész az 50-es éveket idézi. Elmondása szerint nem mindenki kapott tojást, csak azok, akiknek az éves munkáját külön el akarták ismerni.

Tavaly nem kaptak jutalmat egyáltalán, a kancellári rendszer bevezetése előtt viszont járt még 13. havi fizetés is. Az új rendszerben egyszer kaptak Erzsébet utalványt, 40-50 ezer forint értékben.

A héten derült ki, volt olyan általános iskola, ahol egy szem csokigolyó volt a jutalom a Klebelsberg Központ részéről. A Klik közölte, ezt nem a tantestületnek szánták, csak az igazgató kapott egyet.

Hozzászólások