A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben

A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben

Utolsó frissítés:

Balla Györgyi Szerző:

Tetszett a cikk?

A hvg.hu kérdésére közölte ezt a kormány.

A kaszinóknak is be kell zárniuk az újabb szigorítással – tudta meg a hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központtól. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy március 8-tól március 22-ig két hétre bezárnak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak.

A miniszter szerint a részletszabályokon még dolgoznak, ám a felsorolásból így is több meglepő tétel hiányzik. Ezért több kérdést is küldtünk a Kormányzati Tájékoztatási Központnak. Egyebek közt arra voltunk kíváncsiak, hogy

Kilenc kérdésből mindössze egyre jött válasz:

a kaszinók nem tarthatnak nyitva, a további részletszabályozás a holnapi nap folyamán jelenik meg.

A hvg.hu a napokban számolt be a Telex rejtett kamerás felvételeiről, amelyeken az látszott, hogy 80–120 vendég tartózkodott nagyjából 150 négyzetméteren, akikre senki sem szólt rá, ha az orruk alá csúszott a maszkjuk, vagy az álluk alá tűrve viselték. Míg az éttermek, állatkertek vagy a szórakozóhelyek zárva vannak a járványügyi korlátozások miatt, addig a kaszinók eddig nyitva tarthattak, mert nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

Hozzászólások