szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Egy méter szintemelkedés már drámai következményekkel járna: Uruguay...

Egy méter szintemelkedés már drámai következményekkel járna: Uruguay területének 0,05 százaléka, Egyiptom 1 százaléka, Hollandia 6 százaléka, Banglades 17,5 százaléka kerülne ebben az esetben víz alá. Hasonló sors várna a Marshall és a Karib szigetekre, illetve egyenként tűnnének el a Maldív szigetek is. Ez utóbbiról már mi is írtunk, a veszély pedig olyannyira valós, hogy a Maldív szigetek kormánya már fontolgatja földek megvásárlását biztonságosabb területeken, ahová a lakosságot majdan kimenekíthetik. Az első méter vízszintemelkedés összességében 50 millió embert érint.

Vincent Callebaut hatalmas, 50 ezer lakó befogadására alkalmas, önálló ökoszisztémával rendelkező úszó városokban látja a kiutat, amelyek az óceáni áramlatokat „meglovagolva” folyamatosan változtatják a helyüket. Callebaut. A tavirózsára emlékeztető mesterséges úszó szigeteinek terve Verne Gyula regényeit idézik.
A gigantikus építmények bonyolult környezetbarát rendszerek, amelyek hasznosítják a nap, a víz és a szél energiáját, a hulladék és a széndioxid kibocsátást pedig minimálisra csökkentik. 

[[ Oldaltörés: Így nézhetnek majd ki az úszó városok ]]


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont