szerző:
MTI

Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök szerint a politikának - akár még ebben a ciklusban - vissza kell térnie az ügynökmúltra.

A politikus úgy vélte az SZDSZ Országos Tanácsának (ot) szombati budapesti ülése utáni sajtótájékoztatóján, hogy az ismét fellángolt ügynökviták tükrében is tűrhetetlen, hogy közelmúltunk szégyenfoltja még mindig mérgezi a hangulatot.

A pártelnök szerint az SZDSZ lelkiismerete tiszta lehet ebben a kérdésben, a szabad demokraták már az első parlamenti ciklusban, és azóta is folyamatosan javasolták a közszereplőkre vonatkozó adatok nyilvánosságát, hogy megismerjék azokat a választópolgárok. Kuncze Gábor szerint féloldalas volt az 1990-es javaslat, de azóta sem került egyetlen javaslat sem elfogadásra.

A pártelnök szerint "nem maradhat Kovács Pistikére" - az SZDSZ választási plakátjának gyermekfigurájára - a közelmúlt ezen fejezete.

Az SZDSZ elnöke, beszéde további részében kitartott amellett, hogy reálisnak tartja, pártja nyolc százalékot kaphat az áprilisi országgyűlési választásokon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vélemény

Gervai kipakol: egy rágalomhadjárat anatómiája

„Nem személyes ellenszenv miatt lepleztem le Szabó Istvánt” – állítja a hvg.hu-nak adott interjújában Gervai András. A filmkritikus-történész szerint az ellene indult rágalomhadjárat hamis tényeken alapszik.

MTI Itthon

Három ügynök is volt Szabó István osztályában?

Szabó István azt mondta, korábban "nem volt meghatalmazása", hogy ügynökmúltjáról beszéljen; az Oscar-díjas filmrendező és egykori főiskolai osztálytársai közösen értékelték az 50 évvel korábban történteket a sajtónak.

Itthon

Szabó István ügynökügye

Újabb köztiszteletben álló személyiségről derült ki - ezúttal is akaratán kívül -, hogy együttműködött a pártállami titkosrendőrséggel. A történet főszereplője Szabó István Oscar-díjas rendező, aki filmjeiben maga is gyakran feszegette a hatalommal való együttműködés és a moralitás összefüggéseit.

Macaulay Culkin: A barátságunk Michael Jacksonnal teljesen normális volt

Macaulay Culkin: A barátságunk Michael Jacksonnal teljesen normális volt

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Olyan borotvát villantott a Gillette, amit gombnyomásra felfűthetünk

Olyan borotvát villantott a Gillette, amit gombnyomásra felfűthetünk

Megvan a Facebook 10 éves kihívása? Úgy tűnik, győztest hirdethetünk

Megvan a Facebook 10 éves kihívása? Úgy tűnik, győztest hirdethetünk

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Robbanás történt a lyoni egyetemen

Robbanás történt a lyoni egyetemen