Orbán: 2030-ra Magyarország uniós befizető ország lesz

Orbán: 2030-ra Magyarország uniós befizető ország lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A migránsvitában nem lehetséges a kompromisszum, de nincs is rá semmi szükség - mondta Orbán Viktor egy konferencián, ahol megint megmondta "milyen a magyar", és Marxot megnevezte ellenségként.

A kormányfő a Helmut Kohl egykori német kancellár halálának első évfordulóján rendezett Budapesti Európa-beszéd című tanácskozáson kiemelte: semmilyen dokumentumot nem ismerünk, amelyik azt mondaná, ha "belépsz az unióba, bevándorlóországgá kell válnod".

©

Kitért arra is: Magyarország tisztában van saját erejével, súlyával és feladatával mint uniós tagállam, és nem vágyik európai politikai szerepre. Mi, magyarok öntudatos, büszke, helyes önismerettel és reális helyzetértékeléssel bíró nép vagyunk. Magyarország 2030-ra nettó befizető ország lesz az unióban – mondta. „Nem akarunk a németek pénzén élni” – fejtegette.

Ahol határozott ambícióink vannak, az Közép-Európa és a visegrádi négyek – közölte. Hozzátette: magyar ambíció, hogy Magyarország egy erős, szorosan együttműködő, egymást segítő és bátorító országokból álló közép-európai régió tagja lehessen. Itt számít, súlyt jelent az az erő, amit Magyarország képvisel. Ambíciója Magyarországnak az is, hogy elősegítse a nyugat-balkáni államok, különösen Szerbia uniós tagságát, hogy meggyőzzük a többi tagállamot, hogy erre szüksége van.

©

Orbán Viktor azt mondta: Helmut Kohl pontosan értette, mit jelent az, hogy az Európai Unió tagjai egyenrangúak, és értékelte a magyarok barátságát.

A migráció és Soros mellett Marxot nevezte ki új ellenségnek.

Hozzászólások