Milyen munkát keressek? - Válaszol a szakértő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Segítséget szeretnék kérni: milyen munkát keressek, melyik lenne nekem a megfelelő. Nem érdekel a bank, biztosítás, a kétkezi piszkos munka, a hétvégén is dolgozni kell munka, a korán kelős munka, az irodai ülős munka, az ügynöki munka is ki van zárva, a területi képviselői is”. Olvasói kérdésre válaszol Tóth Éva Mária humánmenedzsment szakértő, a HR Blog szerzője.

A levélben ismétlődő nemek, kizárások alapján a tanácskérő képzettségéről, szakmai tapasztalatairól, élethelyzetéről semmi nem derül ki. Lehet az illető három diplomás, nyelveket beszélő 48 éves bölcsész, akit egy szabadidejében kedvtelésből végzett kutatómunka köt a városhoz vagy érettségizett, felsőfokú tanulmányokat többször félbehagyó, szakképesítéssel, érdemi munkatapasztalattal nem rendelkező huszonegynehány éves fiatalember, aki baráti köre vagy a szerelme miatt ragaszkodik a városhoz.

HR Blog
Egyedi szolgáltatással, HR szakmai blog oldallal jelentkezik a Jobline.hu, ahol Tóth Éva Mária humánmenedzsment szakértő, karrier-tanácsadó bejegyzéseit böngészhetik az érdeklődők.
A gondot mégsem az információhiány okozza, hanem a munkához való viszony, a motiváció hiánya, a munkavállalás lenézése, elutasítása. Gyakori a felszínes ismeretekből táplálkozó előítélet, egyes üzleti területek (mint itt a bank) lenézése vagy épp ellenkezőleg, fetisizálása.

Vajon az ügynöki, területi képviselői munkakörben mit talál valaki riasztónak? Az egyéni felelősségvállalást, az elvárt időgazdálkodást, eredményorientáltságot, a magabiztos termék és szolgáltatásismeretet, a jó prezentáció- és tárgyalóképességet, szakmai és emberi hitelességet? Az irodai munkában miért nem becsülhető meg, hogy "átlátok folyamatokat, ügyeket kezelek és megoldok, kulturált körülmények közt, csapatban dolgozom"? 

A folytatásért kattintson ide.

Hozzászólások