Cafeteria megadóztatása: lehet így spórolni?

Utolsó frissítés:

A magyar munkavállalók kevesebb mint a fele állítja, hogy a cégéről kialakult külső kép összhangban áll személyes tapasztalataival, vagyis a dolgozók több mint 50 százaléka elégedetlen a munkahelyével – derül ki a Hewitt Legjobb Munkahely Felméréséből. De hogy lehet megtartani a jó munkaerőt, anélkül hogy az többe kerülne a cégnek?

A kutatás szerint a vállalatnál töltött első 12-18 hónap elteltével az elkötelezettség, lojalitás mintegy 20 százalékkal csökken. Márpedig – figyelmeztetnek a HR-szakértők - a válságból csak a jó munkaerő megtartásán és az alkalmazottak motivációjának fenntartásán keresztül vezet út.

Ma már széles körben elfogadott, hogy az alapbéren felül motiváló a béren kívüli juttatási csomag. A Sodexo Pass adatai alapján a megfelelően kiválasztott, a versenytársaktól akár eltérő juttatási forma még inkább növelheti a dolgozók elkötelezettségét, és hozzájárulhat a fluktuáció csökkentéséhez is. A vállalkozás működésében pedig nem elhanyagolható az egyes juttatások adómentessége miatt elérhető adó- és járulék megtakarítás. Csakhogy a márciusba beterjesztett – még nem elfogadott - törvényjavaslat szerint a juttatás csak az értékhatár 50 százalékáig adómentes, az e feletti részre pedig a munkáltató köteles adózni, valamint járulékot fizetni. Így például a 6 ezer forintos étkezési utalványból háromezer adómentesen adható, a másik három adózik. Az utóbbi adóterhe 3172 forint, ezért a 6000 forintos juttatás összesen 9172 forintjában kerül a munkáltatónak.

A cikk folytatását olvassa el az Adózónán!