Perre megy a DIGI, nem kérnek a rekord összegű bírságból

Perre megy a DIGI, nem kérnek a rekord összegű bírságból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Túlzónak tartják a 100 milliós büntetést, amit a NAIH annak ellenére szabott ki rájuk, hogy az adatvédelmi hatóság szerint még csak ki sem szivárogtak a veszélybe került adatok.

100 millió forintos bírságot szabott ki a DIGI-re a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) – írta meg a hvg.hu is. A határozat szerint a cégnél a nem megfelelő adatvédelmi háttérintézkedések miatt két, ügyféladatok széles körét tartalmazó adatbázis is megszerezhetővé vált. A bírság rekord összegű, a hatóság fennállása óta még nem szabott ki ekkora összegű büntetést.

A DIGI viszont úgy véli, hogy az adatvédelmi hatóság által megállapított bírság rendkívül túlzó – számol be róla a Media1. Megkeresésükre a cégtől azt a választ kapták, hogy a DIGI bíróságon fellebbez a precedens nélküli bírság ellen. Hangsúlyozzák azt is, hogy a hatósággal teljes mértékig együttműködtek. Úgy fogalmaztak:

A cég a legnagyobb gondossággal kezelte a kérdéses adatbázis biztonságát, elhárította a rendszer kitettségét, továbbá a vizsgálat során feltártakkal összhangban módosította a belső szabályzatait, annak érdekében, hogy a jövőben hasonló kockázatok ne merülhessenek fel. Fontos hangsúlyozni, hogy a hatóság nem állapított meg jogosulatlan hozzáférést bármilyen ügyféladathoz. A DIGI proaktívan, a lehető legrövidebb idő alatt cselekedett a sérülékenység elhárításában.

Hozzászólások