Lezárta a vizsgálatot az Újszínház Mihályi Győző állítólagos zaklatási ügyében

Lezárta a vizsgálatot az Újszínház Mihályi Győző állítólagos zaklatási ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem talált semmiféle bizonyítékot a szexuális zaklatásra az Újszínház etikai bizottsága.

Az Újszínház etikai bizottság szerdán lezárta a vizsgálatot a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Mihályi Győző ügyében. A színház a Facebookon posztolta közleményét, Mihályi neve említése nélkül (a színész egy névtelen bejelentő szerint 2016-ban szexuálisan zaklatta az öltöztetőjét, erről itt írtunk bővebben).

Az Újszínház teljesen alaptalannak tartja a vádat. Eleve a bejelentés sem stimmelt szerintük: a névtelen bejelentésben "több időbeli és tárgybeli pontatlanság volt. Az Újszínház szerint a bejelentő maga sem állította, hogy az érintett színész szexuális zaklatást követett el, és különben sem sértettként tette a bejelentést, hanem "általa hallott információk alapján".

A vizsgálat során nem került elő a zaklatásra vonatkozó bizonyíték, "ilyen cselekményt nem tárt fel a vizsgálat", és hivatalos bejelentést sem tett senki.

Emiatt a színház a továbbiakban nem kíván foglalkozni a "sajtóban megjelenő híresztelésekkel", és nem is nyilatkoznak többet az ügyről.

Mihályi Győző is megszólalt korábban az őt ért vádakról, melyeket rágalmazásnak tart, sőt "liberális támadást" sejt a háttérben.