szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hvg.hu médiabloggerének heti szemléjét olvashatják.

Az összeomlás után

Miközben még működik (és jó darabig működni is fog) a hagyományos újságírás-modell, egyre több területen bukkan fel az új újságírás. Az olvasók egy része mindkettővel érintkezik, egyikkel szembeni elvárásait a másikra is átviszi, ami óhatatlanul komoly frusztrációt okoz.

Kinek kell egy második kapcsolati háló?

Miért jobb a LinkedIn, mint az iWiW? Nem gondolom, hogy jobb, hanem más. A LinkedIn-en nincsen adatlapja Orsi Blöki kutyájának, a Sörivók Egyesületének és hasonlóknak, nincsenek tengerparton, vagy buliban készül fotók, amitől jóval szárazabb, viszont sokkal használhatóbb az egész.

Fájni fog

Egy hónapja jelent meg Paul Gillin esszéje az újságírás összeomlásáról és újjászületéséről. Az írás alapvetően az amerikai napilapüzlet tényein alapul, de nyilván nem csak arról szól.

A Digg-modell látszólagos demokráciája

A Digg címlapját nem a közösség, hanem a néhány profi szerkesztő rakja össze. Persze van esélye, hogy kikerülj oda, ahogy arra is van esélyed, hogy megjelenj a New York Times címlapján. Karp szerint tehát a Digg nem forradalmasított semmit, csak kicsit más szereplőkkel újra feltalálta a hagyományos média modelljét.

8 napon belül gyógyuló blog

Ha eddig kétségeid lettek volna afelől, hogy a blogolás képes-e túllépni a pizsamás újságírás  szintjén, most Trychydts kolléga kalandjából meggyőződhetsz róla, hogy a pizsamát könnyen felválthatja egy könnyű (?) ruha.

Szivárogtass szakszerűen

Szerintem az ezredik Digg-klón és a kétezredik  videómegosztó után itthon is összedobhatna valaki egy jó kis kiszivárogtató-csatornát. A hazai politikai közéletet ismerve igény volna rá bőven.

hvg.hu Média

Hoppon maradt a 120 fős szerkesztőség

Médiabloggerünk ezen a héten a webes dizájnú nyomtatott lapokról, a hoppon maradt 120 fős szerkesztőségről és a blogérték-becslésről ír.

Itthon

Mit ne vegyünk karácsonyra?

Melyik a legrosszabb karácsonyi tévéreklám, milyen ajándékat hanyagoljunk, s melyek érdemelnének több figyelmet? A blogger Will Freeman bejegyzését szíves beleegyezésével közöljük.

MTI Tech

A HVG Online főszerkesztője az év informatikai újságírója

Az idén Hirschler Richard a HVG Háló főszerkesztője, Kovács Olivér a Klubrádió műsorvezető-szerkesztője, illetve Simon S. András a Figyelő külsős munkatársa kapta az Atigris Informatika Zrt. által alapított, Az év informatikai újságírója elnevezésű díjat.

hvg.hu Tech

Eladó egy blogszolgáltató a Vatera.hu-n

Már nemcsak karácsonyi ajándékokat vaterázhatunk, hanem akár blogszolgáltatót is. A Vatera.hu aukciók között néhány napja jelent meg a blogol.hu blogszolgáltató. Sajnos az eladó nem volt olyan merész, hogy 1 Ft-ról indítsa az árverést.

hvg.hu Média

A Rádió „titkosított” hangtára

Az alábbi témákat boncolgatta médiabloggerünk ezen a héten. Rádióelnökről, balliberális újságírók eltávolításáról, a kerekasztalbeszélgetés mikéntjéről és függőségekről olvashat.

hvg.hu Tech

Alulbecsülték az online hirdetési piacot

Alulbecsült az internetes hirdetési piac növekedése, mert nem kalkuláltak a videó megosztókon, közösségi oldalakon és a mobiltelefonokon keresztül értékesített felületekkel – állítja Terry Semel a Yahoo vezérigazgatója.

hvg.hu Vállalkozás

Mégsem kidobott pénz bannerrel hirdetni?

A legtöbb weboldal tulajdonos fő problémája, hogy hirdetési költségeit kidobott pénznek érzi, mert kampányai nem az elvárásainak megfelelően teljesítenek. Míg mások – akik megtehetik - ha nem jönnek az eredmények, még több pénzt költenek el hirdetésekre, hogy elérjék végső céljukat, a látogatószám és a forgalom növekedését. Möst olyan ötleteket árulunk el, amelyek– a költségek növelése nélkül - tehetik hatékonyabbá a hirdetést.

Doku360: "Elvitt bennünket a népvihar, orrán-száján mi játszottunk a nagyszínpadokon"

Doku360: "Elvitt bennünket a népvihar, orrán-száján mi játszottunk a nagyszínpadokon"

Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc – csak néhány város, ahol gond van a levegőminőséggel

Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc – csak néhány város, ahol gond van a levegőminőséggel

Melbourne ünnepel, véget ért a járvány miatti 112 napos vesztegzár

Melbourne ünnepel, véget ért a járvány miatti 112 napos vesztegzár