szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Martin Gauss vezérigazgatói kinevezését követően elmondta: „Új...

Martin Gauss
©

Martin Gauss vezérigazgatói kinevezését követően elmondta: „Új irányra van szükségünk ahhoz, hogy a Malévet keresztül tudjuk navigálni a jelenlegi piaci krízisen, és hogy fel lehessen készíteni a légitársaságot a jövő kihívásaira. Ilyen helyzeten már többször vezettem át sikerrel más légitársaságokat. Ahhoz hogy ez most is sikerüljön jelentős átalakításra és fordulatra van szükség. Teljes erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a Malév egy erős légitársaságként újra Magyarország elismert ’nagykövete’ lehessen.”

Martin Gauss 1992-ben B737-es pilótaként kezdte légiközlekedési karrierjét a British Airways leányvállalatánál a Deutsche BA légitársaságnál, és már 1995-től szerepet vállalat a légitársaság menedzsmentjében. A Repülés-üzemeltetési Ellátási Osztály vezetőjeként dolgozott, majd a Földi Üzemeltetési Osztály irányításával bízták meg. 2002-ben repülés-üzemeltetési igazgatónak nevezték ki, ebben a minőségében a teljes hajózó és légiutas-kísérő személyzetért és az üzemeltetési osztályért volt felelős. A British Airways 2003-ban eladta a DBA-t a Hans Rudolf Woehrl tulajdonában lévő Intro Csoportnak. A következő évben Martin Gauss a DBA igazgatójaként dolgozott tovább és a légicég megújításáért volt felelős, melyben 10%-os tulajdonrésszel is rendelkezett. A társaság Martin Gauss vezetése alatt vált nyereségessé. 2006-ban a DBA eladásra került az AirBerlinnek és a német szakember megtartotta pozícióját igazgatóként egy évig, hogy segítse a légitársaság AirBerilnbe történő integrációját. Ezt követően Martin Gauss 15 évnyi munka után elhagyta a légitársaságot. A DBA utolsó évében 60 ezer járatával mintegy 4,5 millió utast szállított és 28 gépből álló flottával rendelkezett. 

2007 októberében Martin Gauss csatlakozott a Cirrus Csoporthoz ahol a Cirrus Airlines vezérigazgatójaként és a Cirrus Csoport igazgatójaként dolgozott. Ebben a 
pozíciójában bonyolította le a vállalat irodáinak átköltöztetését Saarbückenből Münchenbe, aminek köszönhetően a cégcsoport két légitársasága – az Augsburg Airways és a Cirrus Airlines – egy központba került. A projektet 2008 júniusában fejezte be, ezt követően saját cégét irányította és tanácsadóként tevékenykedett a légiközlekedési iparágban. 

A német szakember kapitányként jelenleg is aktív B737-es pilóta, széles körű tapasztalatokkal és több mint 8000 repült órával. Martin Gauss 40 éves, 3 gyermek édesapja. 

Malév

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyobb sebességre kapcsol a Google, 400 új játék jön a Stadiára

Nagyobb sebességre kapcsol a Google, 400 új játék jön a Stadiára

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Biden hivatalosan is megnyerte az elnökválasztást Michiganben

Biden hivatalosan is megnyerte az elnökválasztást Michiganben