szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tengerparti pihenés és az édes semmittevés remek téma egy...

A tengerparti pihenés és az édes semmittevés remek téma egy vakációhoz, csak úgy mint a városnézés és a múzeumlátogatás. Ám elindult az érdeklődés a kikapcsolódásnak harmadik módja iránt is, amikor belemerülünk egy számunkra új tevékenységbe és az alkotás örömén keresztül próbálunk szabadulni a mindennapok gondjaitól. Az ilyen típusú utakra már rá is szerveztek az idegenforgalom résztvevői, amely azt jelenti, hogy a nyaralásunk alatt szakkörökre járhatunk és akár egy új hobbit is felkarolhatunk. Íme néhány kedvcsináló azoknak, akik nyitottak valami újra:

Legyünk illatszakértők Franciaországban
Ha órákat tudunk válogatni egy illatszer boltban, akkor itt az idő arra, hogy a parfümök világát is megismerhessük. Monacóban ugyanis megtanulhatjuk az illatkeverés csínját-bínját, mégpedig nem máshol, mint Galimardnak (Franciaország egyik legrégebbi parfümériája) a közvetlen szomszédságában. A Hotel Fermont vendégeként egy hétvége alatt intim ismeretséget köthetünk az illatokkal, megismerhetjük a különböző „ízeket” és kombinációkat. Ráadásul VIP jegyet is válthatunk a városka parfümgyárába, ahol gyári áron vásárolhatjuk meg, a nagyok illatkreációit. A tanfolyam után azonban lehetőségünk van saját illatunk legyártására is, amelyet egy kis üvegcsében haza is vihetünk. A kurzusról oklevelet is kapunk, amelyet a falra szögelhetünk tanúsításként, hogy mostantól kezdve mi az illatok mesterei vagyunk. A Hotel Fairmont Monte Carlo egy fő részére kínálja az ingyenes parfüm készítési ismereteket és a belépőt akkor, ha minimum két éjszakát töltünk a hotelben, amely nagyjából 150 ezer forintba kerül két fő részére. Sajnos közvetlen repülőjárat tőlünk nem közlekedik Monte Carlóba, de az Air France segítségével alig öt óra alatt Nizzában lehetünk egy kényelmes Párizsi átszállással, ennek a jegynek az  ára két főre 120 ezer forint körül mozog.

©

Tanuljunk főzni Toszkánában 
Nem mindenki szeret főzni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy aki Toszkánában gyakorol egy kicsit, az örök szerelmese lesz a mesterségnek. A Tasting Places elnevezésű utazási iroda szakácskodó és bevásárló hétvégéket is szervez, ahol megtanulhatjuk, hogyan kell a család ünnepi ételeit mesterfokon elkészíteni és feltálalni. Az úton az ünnepek többi teendőit is kipipálhatjuk, hiszen a programok között nem csak a főző tanfolyam szerepel, hanem a helyi piacok felkutatása is, ahol bespájzolhatunk pecorino sajtból, friss parmezánból vagy toszkánai borkülönlegességekből. Az út tartogat még egyéb meglepetést is: egy Firenzében való vásárló körút is jár nekünk, ahol az egész családnak megvehetjük az ajándékokat a város sikkes boltjaiban. A Tasting Places gourmet hétvégéi nem olcsók, egy péntektől keddig tartó nyaralás 400 ezer forint körül mozog, de ebben benne van az összes különleges étkezés, a kóstolók, a borok, a tanfolyam, a szállás és a transzfer ára is. A repülőjegyről magunk kell gondoskodni, és sajnos nincs közvetlen járat, de az Alitalia-val már 50 ezer forintért elérhető Firenze egy pár óra alatt. A gourmet hétvége következő időpontja: október 16.

©

Tanuljunk Salsát Costa Brava ritmusára
Most, hogy beköszöntött az ősz, nem kell a szenvedélyes természetű, forróvérű embereknek lelankadni. Akiknek kedve van tovább érezni a nyár forró varázsát, az befizethet egy egzotikus hétvégére a Loret de Marba, ahol megtanulhat Salsat járni. A tanfolyam minden résztvevőjének napi négy órát ad a tánctanár, és amit napközben megtanultunk, azt este egy latin zenéktől vibráló klubban ki is próbálhatjuk. Hogy a hangulat garantáltan forró legyen, a szervezők bónuszként cava-kóstolásra is invitálnak bennünket, ahol Katalónia legfinomabb pezsgőivel olthatjuk a szomjunkat, miután kitáncoltuk magunkat a parketten. A Club Dance Holidays idegenforgalmi iroda kizárólag táncos nyaralásokra specializálódott. Egy hétvége a táncórákkal, pezsgő kóstolással és reggelivel 100 ezer forint körül mozog, plusz a repülőjegy ára. A Wizz Air-nél már 60 ezer forinttól vásárolhatunk repülőjegyeket szezonon kívül, így a részvételi díj elég baráti marad.

©

Bújjunk Cowboyok ruhába egy hétvégére és vegyük filmre
Ha valaki a vadnyugati éra életstílusát kívánja gyakorolni, az megteheti az Egyesült Államokban, Colorado megyében. A Black Mountain Ranch-on visszatekerték az idő kerekét: kalapba és bőrnaciba bújhatunk és megtanulhatjuk, hogyan bánjunk a lasszóval, hogyan tereljük a tehéncsordát lóról, de még filmet is forgathatunk saját magunk idealizált főszereplésével. A programok között nem csak mezőgazdasági munka van, a cowboyokkal éjszakai kempingre is mehetünk, megnézhetünk egy igazi rodeót, kamerára is vehetjük a több tucat „wranglert” borjúoltás közben. A nyaralás alatt egy professzionális „kameratőr” folyamatosan segíti a filmes munkánkat, nekünk csak vadnyugati hőssé kell válnunk. A naplementébe való végső ellovagláshoz lovagló tudás nem szükséges, a kancák megszokták a sok szerencsétlenkedést a hátukon. Egy hét a Black Mountain Ranchon kb. 500 ezer forint, amely tartalmazza a tartalmas és tömős vadnyugati konyha remekeit,  a lovaglást, a tanórákat és a helyi transzfert. A Black Mountain 250 km-re van Denvertől, ahova a British Airways-nek  vannak járatai (átszállással) már 140 000 forinttól. 

©

Ilyen, és ehhez hasonló utak persze százával akadnak az itt felsoroltakon kívül is. Tehát ha kedvet kaptunk az új nyaralási divathoz, nem árt, ha legközelebbi hosszú hétvégénk tervezáse során körbenézünk az úticélunk környékén, hátha akad a látnivalók mellett valami érdekes tevékenység is, amelybe belemerülhetünk a nyaralás során. Megéri!

Krisztina O'Brien

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa

Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa

A magyar írók harmada online egyáltalán nem kommunikál a rajongókkal

A magyar írók harmada online egyáltalán nem kommunikál a rajongókkal

Megtámadták az Erdogan pártját több településen legyőző párt vezetőjét egy temetésen

Megtámadták az Erdogan pártját több településen legyőző párt vezetőjét egy temetésen

A nyári húsvét még a Brexitet is enyhíti

A nyári húsvét még a Brexitet is enyhíti

Halálos verekedés Veszprémben

Halálos verekedés Veszprémben

Kinyitott a Balaton

Kinyitott a Balaton