Ne lopjon MacBookot!

Ne lopjon MacBookot!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Az iAlertU program az Apple hordozható gépeibe épített...

Az iAlertU program az Apple hordozható gépeibe épített mozgásérzékelőt (SMS - sudden motion sensor) is figyeli, hogy észrevegye, ha illetéktelenek nyúlnak géphez. A sourceforge.net/projects/ialertu/ oldalról ingyenesen letölthető szoftver olyan mint egy autóriasztó. A notebook távirányítójával lehet ki- és bekapcsolni, és ezeket a műveleteket rövid hangjelzéssel is visszaigazolja. Aktiválás után elsötétül a kijelző, mintha csak ott felejtettük volna a gépünket. Azonban ha valaki a billentyűzethez vagy az egérhez nyúl, esetleg lecsukja a gép tetejét, vagy csak éppen megmozdítja, a beállításoktól függően azonnal hangos sípolásba kezd. Ez a riasztó jelzés akár tíz percig is szólhat, de erről is a gép tulajdonosa dönt.

Beállítható a mozgásérzékelő érzékenysége

Persze egy elhagyott irodában felejtett gép kedvére szirénázhat, ha valaki felkapja és elviszi. Azonban a tolvajt vagy az illetéktelen géphasználót, a hangjelzésnél is kellemetlenebb meglepetés érheti. Ugyanis a riasztással egy időben bekacsol a beépített iSight kamera, és képet készít a gép előtt álló személyről. Ezt a képet pedig egy előre beállított e-mail címre el is küldi a program. Így ha már a gépünknek nyoma vész, annyi vigaszunk lehet, hogy személyleírást, pontosabban képet tudunk adni a tolvajról.

Gyanútlan kollégánk csak internetezni szeretett volna egy kicsit

Az iAlertU persze nem jelent tökéletes védelmet, azonban egy érdekes és látványos alkalmazás, amellyel biztosan el tudjuk kápráztatni ismerőseinket.


Hozzászólások