Írjon naplót a számítógépen, könnyedén!

Írjon naplót a számítógépen, könnyedén!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mindkét megoldásra kínál kényelmes megoldást a MacJournal, illetve a...

Mindkét megoldásra kínál kényelmes megoldást a MacJournal, illetve a WinJournal. A két program tulajdonképpen megegyezik (legalábbis lehetőségeit illetően), csak az egyik Macen, a másik Windowson fut.
Egy egyszerű Word dokumentumnál sokkal kényelmesebben jegyzetelhetjük le a napi eseményeket velük, ráadásul a visszakeresés, nyomtatás, megosztás is sokkal könnyebb.

Ilyen a Maces verzió...

Átlátható és kereshető formában, minden napra külön feljegyzést készíthetünk, a szövegszerkesztőkben megszokott formázásokkal. De beilleszthetjük a szövegbe egyetlen kattintással az iTunesban/Media Playerben játszott dal címét vagy a böngészőben nézett oldal linkjét. Sőt, akár jelölőnégyzeteket is illeszthetünk a szövegbe, így to-do bejegyzéseket is készíthetünk a naplóban. Teljes képernyős, a szemet pihentető nézetben is jegyzetelhetünk, de ha éppen nincs kedvünk írni, hangjegyzeteket is készíthetünk, egyetlen gombnyomással.

És ilyen, amikor Windows alatt írunk naplót

A bloggerek a bejegyzéseket feltölthetik az internetre (többféle blogmotort is támogat a program), de akár saját HTML sablont is létrehozhatunk és importálhatjuk a programba. Ezen kívül lehetőségünk van Word vagy PDF dokumentumként, Podcastként, esetleg iPod jegyzetként is exportálni.
És ami a legfontosabb, naplónkat titkosíthatjuk és jelszóval védhetjük az illetéktelen olvasók ellen.
A Maceseknek örömhír, hogy a MacJournal a MySpellX helyesírás ellenőrzővel is együttműködik, így az utókorra hibátlan naplót hagyhatunk, az új verzió pedig már OS X Leopard kompatibilis.
Ha nem írunk naplót, a két program jegyzeteléshez is kitűnő választás!


Hozzászólások