A legstílusosabb webes képnézegető, ingyen

A legstílusosabb webes képnézegető, ingyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mindez egy briliáns és ráadásul ingyenes böngésző modullal...

Mindez egy briliáns és ráadásul ingyenes böngésző modullal gyerekjáték. A PicLens segítségével a weben található képekből (például a Google képkeresési találataiból, vagy éppen a Flickr oldalán közzétett képekből) egy csodálatos, teljes képernyős slideshow-t varázsolhatunk, amelyben könnyedén böngészhetünk a képek között. Sőt, akár a YoutTube videóit is nézegethetjük ezen a látványos felületen.

3D Wall nézet

A használata nagyon egyszerű: telepítés után a böngészőben csak vigyük a nézőképek fölé a kurzort, mondjuk a Google képtalálati listájában, s a megjelenő Lejátszás gombra kattintva máris más szemszögből élvezhetjük a képeket. Böngészőtől függően a PicLens az eszköztárakba is beül (például a Firefoxban), így ott onnan is indítható a slideshow.

Nagyíthatunk és persze teljes képernyőn is nézhetünk képeket

A PicLens szinte minden népszerű böngészőben működik, leszámítva az Operát. Windowson az Internet Explorer és a Firefox (a 3-as bétában is), Macen pedig a Safari és a Firefox (szintén 2-es és 3-as verzióban) is használható.
Sajnos Safari alatt egyelőre hiányzik a 3D Wall nézet, de így is nagyon látványos és kényelmes képböngészési lehetőséget kínál, a többi böngészőben pedig valódi 3D felületen kóborolhatunk a képek között.

Közvetlenül a programban is kereshetünk, több helyen is

Aki esetleg WordPress alapú blogot készít, egy plug-in segítségével az oda feltett képeit is PicLens-kompatibilissé teheti. De a Google, Picasa Web Albums, Flickr, Yahoo, Facebook és más hasonló szolgáltatások (például RSS képes fotóoldalak) képeit már ilyen stílusos módon is nézegethetjük, sőt, a PicLens Publisher segítségével (egyelőre béta Macre és Windowsra) akár a saját weboldalunkba is illeszthetünk PicLens kompatibilis képgalériát.

Egyébként ha egy kép eredetijére is szükségünk lenne, a képnézegető plug-inből egyetlen kattintással a forrásoldalra ugorhatunk. Mindez roppant kényelmes és látványos módja a képek böngészésének, érdemes kipróbálni.
A különböző böngészőkhöz megfelelő változat letölthető innen.


Hozzászólások