Törölje ki jelszavai árulkodó nyomát!

Törölje ki jelszavai árulkodó nyomát!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Vannak olyan programok, amelyek időszakosan eltárolják a jelszavakat és egyéb, a...

Vannak olyan programok, amelyek időszakosan eltárolják a jelszavakat és egyéb, a biztonság szempontjából kényes információkat a memóriában. Ha töröljük a Windows lapozófájlját, megakadályozhatjuk, hogy ezekből az adatokból bármi is a gépen maradjon a kikapcsolása után. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ez a kis beállítás pár másodperccel megnöveli a gép teljes kikapcsolásának idejét, viszont gondoljuk arra: a biztonságért olykor áldozatot kell hoznunk.

Beállítás a Felügyeleti Eszközökben
Menjünk végig a Start/Vezérlőpult/Felügyeleti Eszközök útvonalon, majd válasszuk a Helyi biztonsági házirend/Helyi házirend opciót. Keressük meg és kattintsunk a Biztonsági beállításokra. A jobb oldalon megjelenő ablakban keressük meg a Leállítás: Virtuális memória lapozófájljának törlése lehetőséget, majd ezt állítsuk az Engedélyezve opcióra.

Engedélyezzük a lapozófájl törlését

Ehhez kattintsunk kétszer a szóban forgó opcióra, majd a felbukkanó ablakban tegyünk pipát az Engedélyezett lehetőség elé.

Beállítás a Registryben
Bátrabb (és haladóbb) felhasználók a Registryben (azaz a Rendszerleíró adatbázisban) is elvégezhetik ezt a beállítást. Ehhez nyissuk meg a Futtatás/regedit-tel a szerkesztőt. Keressük meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement opciót. Kattintsunk duplán a ClearPageFileAtShutdown-ra, majd a megjelenő ablakban, az Érték mezőbe írjunk 1-et.

Beállítás a Registryben

Kattintsunk az OK-ra, majd indítsuk újra a számítógépet.


Hozzászólások