Hordozható titkosító program, ingyen

Hordozható titkosító program, ingyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal egy windowsos megoldást mutatunk, amely számos jó tulajdonsággal...

Ezúttal egy windowsos megoldást mutatunk, amely számos jó tulajdonsággal rendelkezik: hordozható, könnyen használható, megbízhatóan titkosít, gyorsan működik és akad benne néhány hasznos plusz funkció is.
A SafeHouse Explorer pillanatok alatt letölthető és telepíthető a Windowsra. Elindítása után a New Volume gombra kattintva hozhatjuk létre titkosított „konténereinket”. Az elkészítésük nem túl bonyolult, csak választanunk kell nekik egy fájlnevet és elnevezést, meg kell adnunk a kívánt méretet, ki kell találnunk egy biztonságos jelszót, majd elkészíteni a fájlt. A program kérésünkre az Asztalon is elhelyezi az új konténer ikonját, így azt bármikor elérjük egy dupla kattintással, anélkül, hogy ezért külön elindítanánk előbb a SafeHouse Explorert.

A fájlokat rendezhetjük a programban, vagy az Intézőben is

Ha megnyitunk egy "tárolót", annak tartalmát láthatjuk a programban, de akár az Intézőben is, mivel meghajtóként jelenik meg a rendszerben. Éppen ezért az adatok másolása, mozgatása, törlése pont olyan egyszerű, mintha egy másik merevlemezre, vagy mondjuk egy memóriakártyára dolgoznánk.
Hasznos lehetőség, hogy amikor a jobb egérgombot nyomva tartva húzzuk át a fájlokat a védett területre, a program egy Secure Move opciót is felajánl a megjelenő menüben. Ezzel az eredeti helyről nem egyszerűen törli a fájlokat a mozgatás után, hanem visszaállíthatatlanná is teszi őket.

Pillanatok alatt létrehozhatjuk titkosított tárolónkat

Ha elfelejtettük használni ezt a lehetőséget, de szükségünk lenne rá, utólag is törölhetünk bármilyen fájlt a biztonságos eljárással, a program File/Secure Delete menüpontjában.
Hordozhatóság szempontjából a SafeHouse Explorer egészen sokoldalú. Lehetőségünk van futtatható .exe fájlt varázsolni a konténerünkből, amelyet azután megoszthatunk CD-n, DVD-n, esetleg interneten keresztül is. Így titkosítva juttathatunk el anyagokat bárhova (de ilyenkor azért nem érdemes több gigabájtos konténert létrehozni).

Önkicsomagoló titkosított fájlt is készíthetünk

A másik lehetőség, hogy a Copy Files to memory Stick menüponttal átmásoljuk a programot és a kívánt konténert egy memóriakártyára, USB kulcsra, és azon visszük magunkkal. Ilyenkor telepítés nélkül, közvetlenül a meghajtóról futtatható az alkalmazás.
Mindent egybevetve nagyon jól használható kis titkosítóról van szó. Ha vannak féltve őrzött dokumentumaink, állományaink, amelyeket hurcolnunk kell magunkkal, érdemes bevetni.

A fájlok visszaállíthatatlan törlésére is képes

Akinek a SafeHouse Explorer valamiért nem tetszene, esetleg többféle és erősebb titkosításra vágyik, vagy cross-platform alkalmazást szeretne használni erre a célra, annak továbbra is a TrueCrpytet tudjuk ajánlani, mint profi, de ingyenes megoldást.

Hozzászólások