Irány az Ovi! Megérkezett a Nokia N97!

Irány az Ovi! Megérkezett a Nokia N97!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A Nokia N97-et az elsők között a Mammut I.

A Nokia N97-et az elsők között a Mammut I. Bevásárlóközpont földszintjén újonnan megnyílt Nokia Mintaboltban próbálhatják ki és vásárolhatják meg az érdeklődők.

Egyedi igényekre szabva
A Nokia N97 a vállalat első, teljesen személyre szabható kezdőképernyővel rendelkező készüléke, melyet a folyamatosan megújítható mini alkalmazásokkal, a widgetekkel tehetünk egyedivé. A kezdőképernyőn megjeleníthető widgetek között vannak a jelentősebb közösségi kapcsolatépítő oldalak, mint a Facebook és a Hi5, a hírszolgálatok, mint az Associated Press, a Bloomberg és a Reuters, valamint a vásárlási és időjárási információk.

„A Nokia N97, melyet az Ovin keresztül rengeteg tartalommal – térképpel, játékkal, médiával és alkalmazással tölthetünk fel, az internetet teljes mértékben tulajdonosának ízléséhez és érdeklődési köréhez igazítja – mondta el Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója. – Már dolgozunk magyar tartalomszolgáltatókkal azon, hogy a Nokia N97 felhasználók a közeljövőben minél több, helyi információt kínáló widgettel tölthessék meg készülékeiket.”

A Nokia N97 az első Ovi Store-ral együtt érkező készülék. A Nokia mobiltartalmakat kínáló boltja egyszerű hozzáférést nyújt többek között alkalmazásokhoz, játékokhoz, videókhoz, podcastokhoz, hatékony munkát támogató eszközökhöz, web- és helyfüggő szolgáltatásokhoz. Az Ovi Store kínálatában egyaránt megtalálhatóak a nemzetközi, valamint helyi tartalomszolgáltatók és fejlesztők fizetős, illetve ingyenes tartalmai, beleértve a Paramount Pictures-t, a Facebookot, valamint egy válogatást a Twitter alkalmazások közül.

Online minden pillanat
A Nokia az N97-tel létrehozta a „So-Lo” (social location – társasági helyzet) fogalmát. A beépített A-GPS érzékelők és az elektronikus iránytű segítségével a Nokia N97 mobil számítógép felismeri helyzetét. A Nokia N97-tel a közösségi portálok adatlapjai automatikusan, valós idejű információkkal frissíthetők a HSDPA és WLAN támogatásnak köszönhetően, továbbá a felhasználóknak lehetőségük van „státuszuk” frissítésére, illetve „társasági helyzetük”, valamint kapcsolódó képek és videók megosztására. A szolgáltatás a helymeghatározással ötvözi a kapcsolatépítést és az üzenetküldést.

Lehetőségek tárháza
A Nokia N97-ben az érintőtechnológiát QWERTY billentyűzettel párosították a chathez, postokhoz, üzenetekhez, e-mailekhez, blogoláshoz, tagekhez, így megválaszthatjuk a számunkra legkényelmesebb szöveg beviteli módot. A blog bejegyzések és a közösségi adatlapok frissítései mellé a beépített Carl Zeiss optikájú, 5 megpixeles kamerával elkészített fotóinkat és a 30 kép/másodperc felbontású videóinkat is azonnal feltölthetjük. Arról, hogy fotóink és videóink mellett kedvenc zenéink is egytől egyig elérhetőek legyenek a készülékünkön, a Nokia N97-be beépített 32 GB belső memória gondoskodik, amelyet microSD kártyával, akár 48 GB-ig is lehet bővíteni.

Mindez még csak a kezdet
A kicsomagolás csupán a kezdet, mivel a Nokia N97 a személyi számítógépekhez hasonlóan, folyamatosan új funkciókkal, jellemzőkkel lesz frissíthető, tökéletesíthető az elkövetkezendő hónapokban.

A telefon részletes adatai megtalálhatók a termék honlapján.

Hozzászólások