Rejtett, vicces dolgok a Google-ban

Rejtett, vicces dolgok a Google-ban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Itt van például az egyik kedvenc: a bizonyíték, hogy a Google fejlesztői annyira kockafejek (naná!

 Itt van például az egyik kedvenc: a bizonyíték, hogy a Google fejlesztői annyira kockafejek (naná!), hogy még a leet nyelvet is beleépítették a keresőbe. A Leet (vagy „l33t”) az igazi számítógépes kockafejek nyelve, ha esetleg nem ismerné valaki, akkor itt írtunk róla részletesen.

De lássuk, hogy is lesz a sima Google, leet-Google? Nos, egyszerűen.

Csak írjuk be a keresésbe, hogy „Google l33t”, majd válasszuk a „Jó Napom Van” (angolban „I’am Feeling Lucky”) gombot, és máris átállítottuk a keresőt leet-nyelvre. Sok sikert a kibogarászásához!

 

 

Ha animált logót szeretnénk a keresőbe, akkor is hasonló eljárást kell alkalmaznunk: írjuk be, hogy „Google loco”, és nyomjuk meg ismét a szerencsés gombot: máris kaptunk egy jópofa, „táncoló” Google logót.

Ráadásul az input form, további keresőszavak beírásakor, a szivárvány minden színében fog villogni, betűnként. Hát igen, a „Loco” már csak ilyen. 

Ha depressziósok vagyunk, akkor a már jól ismert módszerrel, a „Google  gothic”  beírásával, szuper emós keresőt készíthetünk.

A Google azonban tud Kilngon nyelven is! Ha jól beszéljük a Klingont (van pár StarTrek fanatikus, aki valóban beszéli), csak írjuk be a keresőbe, hogy „xx-klingon” és nyomjunk a lucky gombra. Készen is vagyunk, a kereső, a beállítások és minden egyéb Klingon nyelvű lesz!

 

De ha már Easter Egg-ről van szó, írjuk be, hogy „Google easter egg”, és nyomjuk meg a szerencsés gombot. A logó természetesen tele lesz tojásokkal, de ami az igazán jópofa, az a lap alján található nyuszis játék.

Az egérrel irányíthatunk egy nyulat, a feladatunk, hogy a lehulló tojásokat (ezeken betűk vannak), a megfelelő sorrendben elkapdosva kirakjuk a „Google” szót. 

És végül: a Google természetesen mindenre tudja a választ. Szó szerint mindenre. Így hát, ha beírjuk, hogy „Answer To Life, To Universe, And Everything”, majd megnyomjuk a keresést (jelen esetben nem a „lucky” gombot, hanem az igazi keresést), akkor máris megtudhatjuk, az élet, a világmindenség, és minden egyéb értelmét.

Ami nem más, mint negyvenkettő. Ha esetleg nem tudjuk miért pont annyi, akkor sürgősen pótoljuk ezt a hiányosságot.

És végül egy klasszikus (igaz, ez nem hivatalos Google, csak amolyan barkácstrükk): töröljük le a monitorról a Google-logót – kezdő bűvészeknek ideális trükk. Íme, a trükk:

És a megoldás? Nos nagyon egyszerű: ez nem más, mint egy website: csak nyissuk meg ezt az oldalt, majd miközben „töröljük” a logót, kattintsunk az egérrel – készen is van az eltűnő Google logó!

Hozzászólások