RAW képfájlok megnyitása Windowson, egyszerűen

RAW képfájlok megnyitása Windowson, egyszerűen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A profi digitális és DSLR gépek RAW formátumai jó lehetőséget nyújtanak, ha tökéletes minőségű képalapanyagból...

A profi digitális és DSLR gépek RAW formátumai jó lehetőséget nyújtanak, ha tökéletes minőségű képalapanyagból szeretnénk dolgozni. Ám ha szeretnénk ezekről a képekről nézőképet kapni a Windows Intézőjében, vagy mondjuk a Vista és a Windows 7 saját képnézegetőjében, a Photo Galleryben, szomorúan fogjuk tapasztalni, hogy ez bizony nem lehetséges. Egy ügyes kiegészítő csomag segítségével azonban megoldható a probléma, ráadásul ingyen.

A FastPictureViewer WIC RAW codec pack telepítése után a rendszer már gond nélkül elboldogul a különféle RAW formátumokkal (dng, raf, nef, nrw, dng, cr2 stb.). A támogatott formátumok és fényképezőgépek teljes listája itt található, az oldal alján.

Néküle nem nagyon tud mit kezdeni a rendszer a RAW fájlokkal
De a telepítés után már jobb a helyzet

A kiegészítő használható 32 és 64 bites Vista és Windows 7 rendszereken, illetve Windows XP SP3-on. Akinek nem elég a képek megtekintése, vagy egyéb formátumok (például PSD) támogatását is szeretné elérni, annak érdemes megvennie a Professional változatot, amelyet ki is lehet próbálni, itt.

Kényelmesen tallózhatunk a képek között

Utóbbi viszont már inkább a Vista és Windows 7 felhasználóknak lehet jó, mert bár a Windows XP SP3-as változata is támogatott, de ott néhány videokártya driverrel „nem jön ki".

Hozzászólások