A Techline immár iPhone-on is. Kövessen minket!

A Techline immár iPhone-on is. Kövessen minket!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egészen pontosan az, ahogy készült.

Egészen pontosan az, ahogy készült. Merthogy sokáig gondolkodtunk, hogy bizony érdemes lenne fejleszteni egy sokoldalú iPhone-alkalmazást, amely kellemesebbé és gyorsabbá teszi az oldal cikkeinek, videóinak elérést, ám ez egy összetettebb alkalmazás lenne, extra funkciókkal, ami még javában készül.
Viszont időközben belebotlottunk egy érdekes weboldalba, az AppMakr.com-ba, amelyen gyakorlatilag bárki, pillanatok alatt összehozhat egy saját, testre szabott RSS-olvasó alkalmazást. Egy ilyen lehetőségről persze rögtön írhatnékja támad az embernek, de a helyzet az, hogy ha már úgyis írunk arról, miként készíthető egy ilyen program, a legegyszerűbb, ha a „saját bőrünkön” tapasztaljuk meg, a teszt eredményét pedig közkinccsé tesszük.

Webes felületen állíthatjuk össze programunkat

Így, bár továbbra sem mondunk le a teljesen saját alkalmazás gondolatáról, sebtében összedobtunk egy aprócska Techline-klienst iPhone-ra az AppMakr-ben.
Most fényezhetnénk magunkat, hogy napokig ültünk, és több ezer soros programkódokat írtunk az Xcode-ban, de valójában ehhez a klienshez egy sort nem kellett írnunk, csak ügyesen összegyűjtenünk a saját RSS feedjeinket, és gyorsan elkészíteni a saját grafikát.

Telepítés az App Store-ból

Mert az AppMakr éppen erről szól: szedd össze a megjeleníteni kívánt hírfolyamaidat, majd tervezd meg az elrendezésüket egy webes felületen. Ha nincsenek grafikusi képességeink, azzal sincs gond, a rendszer automatikusan begyűjti a témához kapcsolódó képeket az internetről, így az ikont, a fejlécet, és az ún. splash-screent (amely a betöltésnél jelenik meg) akár ilyen képekből is összerakhatjuk. De ha sajátot akarunk használni, csak fel kell töltenünk a szerverre.

Friss cikkek és videók

Rém egyszerű az egész! Ha tisztáztuk, mit akarunk belefűzni a programba, akár tíz perc alatt is elkészülhetünk vele.
Az App Store-ba bekerülni egyébként nem egyszerű dolog, legendák keringenek a hazai fejlesztők között a bekerülés kalandos voltáról. Az AppMakr.com fejlesztői is tudják ezt, így választhatunk, hogy 500 dollárért egy saját App Store Account birtokában teljesen magunkévá tesszük az elkészült RSS-olvasót, vagy 200 dollárért megelégszünk azzal, hogy ők bajlódnak a program App Store-ba juttatásával. Így ugyan maga az alkalmazás nem kerül hozzánk, de a PointAbout cég kiadásában megjelenik az App Store-ban (azon országokban, amelyeket kiválasztunk). Utóbbi eljárással nagyjából egy hét alatt ki lehet kerülni, ha szerencsénk van (hiszen az Apple elbírálási metódusa az AppMakr-es alkalmazásokra is vonatkozik).
Ha tehát valakinek egy saját, iPhone-os RSS-olvasóra van szüksége, ennél gyorsabban, egyszerűbben és olcsóbban nem valószínű, hogy megússza. A dolog egyetlen hátulütője, hogy az alkalmazás felülete nem honosítható, így néhány gomb (például a Twitter-megosztás, vagy az e-mail-küldés) felirata angol marad. Ettől még persze a tartalom lehet teljesen magyar.
A fizetés után elkészül az alkalmazás (amelyből ha nincs fejlesztői hozzáférésünk az Apple-nél és így az olcsóbb csomagot választjuk, akkor nem látunk semmit), és nekünk ki kell töltenünk egy online űrlapot, hogy milyen jellemzőkkel jelenjen meg a szoftver az Apple boltjában.

A program felülete angol lesz

Mi ezt most végigjátszottuk, és működik a dolog. A Techline saját alkalmazása alig egy hét alatt landolt az App Store-ban, így saját tapasztalat alapján mondhatjuk, hogy a teszt sikerült!
Magát az alkalmazást érdemes kipróbálni, minden AppMakr funkció tesztelhető vele (arról nem is beszélve, hogy a Techline friss anyagait is kényelmesebb így olvasni mobilon).
Az, hogy mikor debütál egy teljesen Techline készítésű applikáció, még a jövő zenéje. Egyelőre minden friss anyagunkat, Twitter üzenetünket, YouTube videónkat és persze a friss Tudástáras tippeket el lehet érni az AppMakr-rel készült programmal. Reméljük, ez nem csak a teszt szempontjából siker, hanem valóban kényelmesebbé tudjuk tenni vele az iPhone-t használó Techline.hu olvasók dolgát.
S ha már így alakult, egy gyors közvélemény-kutatással zárnánk.

Hozzászólások