Az olvasó döntött: íme a legjobb ingyenes képszerkesztők

Az olvasó döntött: íme a legjobb ingyenes képszerkesztők

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Természetesen ez ismét inkább egy népszerűségi lista a Techline olvasói között, és nem beható teszteken alapuló...

Természetesen ez ismét inkább egy népszerűségi lista a Techline olvasói között, és nem beható teszteken alapuló eredmény, azonban ebből is sok információt le lehet szűrni.
Azon mondjuk nem különösebben lepődtünk meg, hogy a GIMP végzett az első helyen (43%-kal). A program ugyanis ingyenes, és akár professzionális felhasználásra is kiváló. Valószínűleg csak azért nem képes elsöprő győzelmet aratni ugyancsak ingyenes konkurensei fölött, mert a felülete azért kicsit „faramuci”, így használatát inkább csak a kitartó felhasználók sajátítják el.
A második helyet a Photofiltre kapta 14%-kal, amely valóban sokoldalú és jól használható kis alkalmazás.
A harmadik helyezett már kicsit jobban meglepett minket, ugyanis a Paint és a Paint .NET egy helyen végzett (12-12%-kal) (mi a Paint .NET-et a második helyre tippeltünk, de hát tévedni emberi dolog :)).

A Paint legújabb, Windows 7-ben debütáló változata amúgy tényleg sokat fejlődött az elődeihez képest, és való igaz, hogy aki tehetséges, az a korábbi verzióban is megdöbbentő dolgokat tud rajzolni, de azért fotóretusálásra nem tökéletes választás.
No de nem nekünk kellett véleményt mondanunk, így következzen a végleges TOP lista, amelyet olvasóink állítottak össze. Benne a fent már említett első négy helyezett és a „futottak még” kategória képviselői…

1. GIMP
2. Photofiltre
3. Paint .NET és Windows Paint
4. Egyéb
5. PhotoScape
6. Artweaver 
7. Pixia
8. VCW VicMan's Photo Editor
9. Serif PhotoPlus 6

Hozzászólások