A Szilícium-völgybe utaznak a startup-verseny győztesei

A Szilícium-völgybe utaznak a startup-verseny győztesei

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kockázati tőkések, magánbefektetők és tőkebevonási tranzakciójukra készülő korai fázisú vállalkozások (startup) adnak egymásnak randevút április 29-től kezdődően öt héten át minden csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde konferenciatermében. A találkozókra egy speciális versenysorozat keretében kerül sor.

Az Elevator Pitch Competition speciális programsorozat, az a célja, hogy a startup vállalkozások és magánbefektetők szervezett, de formabontó keretek között találkozhassanak. A versenyen tőkebevonást tervező, működőképes üzleti stratégiával rendelkező projektek mutatkozhatnak be. Nincs iparági megkötés, cég megléte sem feltétel, még PowerPoint prezentációt sem kell készíteniük a versenyzőknek. A kihívás viszont egészen újszerű, mert mindössze két perc áll a jelöltek rendelkezésére, hogy felhívják magukra a befektetőkből álló zsűri figyelmét.

A június 3-ára tervezett döntő nyertese négy hetet tölthet tapasztalatszerzéssel és kapcsolatépítéssel Kaliforniában, a Szilícium-völgyben, de aki nem utazik, az is szemléletet, tapasztalatot, kapcsolatokat nyer, és nem utolsó sorban megtalálhatja (első) befektetőjét.

A szervező, az Enterprising Culture Kft. az amerikai - főleg Kaliforniában szerzett - tapasztalatait szeretné a hazai cégek segítésére fordítani. „Ebben első lépcsőként a kapcsolatteremtés professzionális szintre emelését céloztuk meg befektetők és tőkét kereső projektek, teamek és cégek között. Ez a pitch verseny lényege” - véli Bakó Zsolt társalapító-ügyvezető.

„A kezdeményezés egyszerre szolgálja a vállalkozói kultúra, ezen belül a menedzsment és a (kockázati) tőkepiac fejlesztését. Ez végső soron hosszú-, de akár már középtávon megtöbbszörözheti a tőzsdeaspiráns cégek számát. A BÉT vezetősége ezt a lehetőséget azonnal megértette, de az is szerepet játszott abban, hogy fő szakmai partnerként csatlakozott, hogy így segíthetik az új, döntően fiatal, ambiciózus vállalkozókat” - tette hozzá Nagy Péter  társalapító-ügyvezető.

A versenyre május 22-ig lehet jelentkezni, az érdeklődő befektetők pedig a [email protected] címen jelezhetik részvételi szándékukat.