Százmillió felhasználónál jár a Google +

Százmillió felhasználónál jár a Google +

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A keresőcég közösségi oldalának a várakozások szerint az év végére négyszázmillió felhasználója lesz.

Miközben a Facebook az IPO-bejelentéssel és a születésnapjával van elfoglalva, riválisához, a Google Pluszhoz már több mint százmillióan csatlakoztak. Így számolja legalábbis Paul Allen elemző, aki szerint jelenleg majdnem 101 millió (100 800 000) tagja van a közösségi oldalnak a Mashable híre szerint. Larry Page január 19-ei bejelentése még 90 millióról szólt.

©
A Google + blogjában az elemző azt is megjegyezte, hogy a közösségi oldal több mint tíz százalékkal bővült két hét alatt.
Paul Allen és munkatársai a keresztnevek előfordulási aránya alapján készítenek becslést arról, hányan lehetnek a kereső közösségi oldalán. Tavaly július óta követik nyomon a hálózatot. Becslései helytállónak tűnnek, a Google későbbi hivatalos közlései általában azonos nagyságrendekről szólnak.

Az elemző várakozásai szerint a a Google + az év végére éri el a négyszázmilliós felhasználói bázist. Ez feleannyi, mint ahány tagja a Facebooknak – a cég saját adatai szerint – van.

A hirtelen növekedés magyarázatául szolgálhat, hogy a múlt hét óta a tizenévesek is regisztrálhatnak a rendszerben. Emellett sokan át is pártoltak a Facebookról, mivel a rendszer mindenki profilját kötelezően átállítja az idővonalra.