Biztonság a köbön: ezt töltse le mobiljára, és titkaihoz csak ön férhet hozzá

Biztonság a köbön: ezt töltse le mobiljára, és titkaihoz csak ön férhet hozzá

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha nem szeretné, hogy okostelefonján bárki megnyithasson egyes alkalmazásokat, akkor ezzel az arc- és hangfelismerő módszerrel levédheti a másra nem tartozó üzeneteket és fájlokat tartalmazó szolgáltatásokat.

Az okostelefonunkhoz munkahelyen, otthon vagy egy baráti társaságban is bárki hozzáférhet, ha nem figyelünk oda, és előfordulhat, hogy ismerőseink ezt a lehetőséget ki is használják. Így belenézhetnek olyan üzenetekbe vagy fájlokba, amelyek nem tartoznak rájuk. Az ilyen kellemetlen helyzeteket előzheti meg az Androidra ingyen letölthető AppLock Face/Voice Recognition segítségével.

Három módszerrel is elzárhatja másoktól a titkosítani kívánt appokat: arcával, hangjával és jelszóval. Belépéskor végig kell görgetni az app feltételeinek leírását majd elfogadni azt, utána pedig az előlapi kamera bekapcsol. Ekkor egy csendes és jól világított helyen kell lennünk, és úgy tartani a telefont, hogy a képernyő közepén legyen az arcunk.

©

Ha egy szmájli nem jelenik meg a képernyőn, akkor az arcfelismerés megtörtént, ezután pedig kis szünetekkel háromszor egymás után a következő angol üzenetet kell jól érthetően kimondanunk: Hello Blue Genie (kiejtés szerint: helló blú dzsíni).

Amint megvagyunk vele, pár másodperc alatt feldolgozza az adatokat, majd kér egy alternatív jelszót: ez lehet egy minta az ujjunkkal rajzolva, a PIN kódunk vagy egy tetszőleges jelszó. Ha kétszer egymás után megadtuk, akkor az “Enable Usage Acces” lehetőségre kattintva a beállításoknál az alkalmazás melletti csúszkán engedélyt kell adnunk a működéshez szükséges hozzáférésekhez.

Innen már nagyon egyszerű a dolgunk: megjelenik alkalmazásaink listája, amelyből ki kell választani, hogy melyeket szeretnénk levédni. Ha ezzel megvagyunk, onnantól kezdve a megjelölt alkalmazások minden belépéshez arcfelismerést kérnek. Ha rosszak a fényviszonyok, akkor ki kell mondanunk a már említett jelszót, ha pedig hangzavart érzékel a környezetünkben, akkor az alternatív jelszónkat kéri a belépéshez.

Ha ez hasznos volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Hozzászólások