Ha iPhone-ja van, most frissítsen: letölthető az új funkciókat hozó új szoftver

Ha iPhone-ja van, most frissítsen: letölthető az új funkciókat hozó új szoftver

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérhetővé tette iOS operációs rendszere új, 9.3 verzióját az Apple. Megéri telepíteni, több hasznos funkciót is hoz az iPhone-okra és iPadekre.

Az iOS 9.3 felhasználói szokásoktól függetlenül mindenki számára garantáltan hasznos újítása az éjszakai mód (Night Shift): ennek aktiválása az este előrehaladtával fokozatosan kiszűri a képernyőből a kék fényt. Ez azért fontos, mert a kék fény bizonyítottan rossz hatással van az elalvásra, kiszűrésével sokkal könnyebben alhatnak majd el azok is, akik este még megnyomogatják egy kicsit a telefonjukat. (Ugyanez a funkció egy-egy programmal androidosok számára és számítógépeken is elérhető.)

©

Az iPhone-okba és iPadekbe gyárilag beépített Jegyzetek (Notes) alkalmazás használóinak jó hír, hogy a Touch ID-vel felszerelt készülékeken a jegyzeteket mostantól ujjlenyomatukkal is levédhetik, így még biztosabb, hogy más nem olvashat bele az irományokba.

A legújabb Apple-készülékekkel rendelkezők számára jó hír, hogy több gyári alkalmazás, köztük a a Beállítások, az Időjárás és az App Store ikonja is gyorsgombokat mutat, ha kicsit erősebben nyomják őket.

Az új szoftververziót a Beállítások menü Általános részében, a Szoftverfrissítés pontban lehet letölteni és telepíteni.

Ha máskor is az elsők közt szeretne értesülni a frissítésekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.