Árulkodnak a viselhető eszközök: ebben az országban alszanak a legkevesebbet a foci-Eb miatt

Árulkodnak a viselhető eszközök: ebben az országban alszanak a legkevesebbet a foci-Eb miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van olyan ország, ahol kifejezetten kevesebbet alszanak a mostani futball-rangadó miatt, és erre a viselhető eszközök derítettek fényt.

A Withingsnél (amelynek különféle okoseszközeit időről időre mi is bemutatjuk) az aktivitási és alvási adatokat vizsgálták a foci EB eddig eltelt napjai alatt. Korábban már kiderítették, hogy az észak-európaiak valamivel többet alszanak, mint a Dél-Európában lakók, azonban a foci-Eb követésében eddig nem volt különbség a kontinens két része között.

Az alvási adatok elemzése során ebben az évben az derült ki, hogy a legtöbb helyen egyensúlyban tudták tartani a szurkolást és az alvást, azaz nem változtak lényegesen a szokások, egyetlen ország kivételével, és ez az ország Szlovákia.

©

Az ötmilliós közép-európai ország, úgy tűnik, ilyen módon is támogatja jól szereplő csapatát, ugyanis a foci-Eb első hetében a szlovákok összességében 50 perccel kevesebbet aludtak, mint máskor. A második helyen a svájciak állnak, ők 10 perccel kevesebbet pihennek.

Az izgalmasabb rész, az egyenes kiesés azonban még csak most következik. A Withingsnél ígérik, továbbra is figyelik az alvási adatokat, persze – hangsúlyozzák – ezek teljesen anonimek.