Ha az E.ON ügyfele, jobb, ha felteszi a telefonjára ezt az alkalmazást

Ha az E.ON ügyfele, jobb, ha felteszi a telefonjára ezt az alkalmazást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az E.ON területén már 59 településen elérhető az az alkalmazás, amellyel az energiaszolgáltató ügyfelei bejelenthetik a közvilágításban tapasztalt meghibásodást, azokról a településekről, ahol a cég javítja a közvilágítást. A vállalat azt ígéri: így jó esély van rá, hogy gyorsabban el is hárítják a hibát.

Kiégett izzót, sérült lámpatestet, vagy bármilyen megrongált és emiatt veszélyessé váló eszközt jelezhetnek egy alkalmazásban azok, akik az E.ON szolgáltatási területén tapasztalnak problémát. A szolgáltató azt ígéri: mivel szakemberei rövidebb időn belül szereznek tudomást bajról, így gyorsabban el is kezdik annak elhárítását.

Ezeken a településeken használható az app
Abádszalók, Adony, Badacsonytomaj, Baktalórántháza, Balatonföldvár, Bonyhád, Celldömölk, Dévaványa, Devecser, Dombrád, Dorog, Ercsi, Esztergom, Fertőd, Fertőszentmiklós, Gárdony, Gyomaendrőd, Herend, Ibrány, Jánossomorja, Kemecse, Kenderes, Kunhegyes, Letenye, Mágocs, Mándok, Máriapócs, Nádudvar, Nagyhalász, Nagykanizsa, Nyergesújfalu, Nyíregyháza, Nyírlugos, Nyírtelek, Őriszentpéter, Pannonhalma, Pápa, Polgár, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Püspökladány, Rácalmás, Rakamaz, Rákóczifalva, Répcelak, Simontornya, Sopron, Szeghalom, Szombathely, Tét, Tiszaföldvár, Tiszavasvári, Vaja, Vámospércs, Vasvár, Vép, Zalalövő, Zalaszentgrót, Zamárdi.

Az E.ON Közvilágítási hibabejelentő app használata egyszerű és gyors, hiszen az alkalmazás a telefon GPS-ével érzékeli (GPS koordináták segítségével), hogy pontosan hol van bejelentő, honnan küldi a hibabejelentést, így csak a hiba jellegét kell pontosítani néhány fotó és beazonosítást segítő adat beküldésével. Ehhez az első alkalommal egy regisztrációra azért szükség lesz.

Ha épp nincs a bejelentés helyszínén rendelkezésre álló adatkapcsolat, akkor az app a háttérben rögzíti az adatokat, és amint nethez jut a telefon, elküldi azokat a szolgáltatónak.

Az alkalmazás iPhone-ra, androidos készülékekre és windowsos telefonokra is letölthető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.