Pár órája maradt: még ma mentse el a fotóit, ha papír fényképeit a Heirloom alkalmazással szkennelte

Pár órája maradt: még ma mentse el a fotóit, ha papír fényképeit a Heirloom alkalmazással szkennelte

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Augusztustól nem lesz elérhető a papír fényképeket digitalizáló, hazánkban népszerű Heirloom alkalmazás. Mutatjuk, hogyan mentheti el a képeit, és azt is, mit használjon erre a célra a továbbiakban.

Jó ideig a magyar letöltési toplisták élén volt a Heirloom, miután megírtuk, hogy ezzel az alkalmazással egyszerűen és jó minőségben, szkenner nélkül lehet digitalizálni a régi papír fényképeket. Sajnos kiderült, hogy holnaptól már nem lesz elérhető a szolgáltatás, így aki itt mentette el régi fotóit, még ma mentse el őket a számítógépére vagy mobiljára.

Ha számítógépen belép a fiókjába, azonnal egy figyelmeztetést fog látni a keddi megszűnésről, erre kattintva kiválaszthatók azok a digitalizált képek, amelyeket szeretne elmenteni, majd a “Download” feliratra kell kattintania, ezután pedig a “Download Zip File” lehetőségre (vagy ha Dropbox-fiókjába mentené a képeket, akkor a “Save to Dropbox opcióra).

A mobil alkalmazással csak egyenként tudja letölteni a képeket, ehhez ki kell választania a fotókat, majd mindegyiknél az alján látható lefelé mutató nyílra kell kattintania.

Amennyiben szerette ezt az alkalmazást, és később is akar valami hasonlót használni, ajánlunk helyette másikat, amelynél vélhetően nem is kell azon aggódnia, hogy erre a sorsra jut: a Google fotószkennelője szerintünk még jobb is lett, mint a Heirloom – kattintson ide érte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.