Angolul tanulna ingyen? Töltse le, végre Androidon is elérhető a Duolingo játékos változata

Angolul tanulna ingyen? Töltse le, végre Androidon is elérhető a Duolingo játékos változata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A világ legnépszerűbb nyelvtanulós alkalmazása, a Duolingo egy éve adta ki játékos változatát, és eddig kellett várni, hogy Androidon is elérhető legyen. A türelmet óriási tananyaggal hálálják meg.

Vitathatatlan, hogy a Duolingo számít a világ legnépszerűbb nyelvtanító eszközének, ezért örültek tavaly nagyon az iPhone-osok, hogy megjelent az app játékos változata. A szókincset fejlesztő Tinycards az eredetinél is könnyebb módja a tanulásnak, de egy évet kellett várni, hogy Androidra is megjelenjen. Most végre itt van, ide kattintva ingyen letölthető.

Az alapötlet már ősrégi, hiszen memóriakártyákról van szó, de mellétettek egy igen jó megvalósítást. Belépés után megjelennek a témakörök szerinti kurzusok, a "Trending" menüpontban pedig a legnépszerűbbek.

©

Az androidosok türelmét jutalmazzák is: az elmúlt egy évben több mint 200 ezer (!) játékos kurzus készült. A szórakoztatásra is figyeltek a fejlesztők és a játék felhasználói – saját kurzust is lehet készíteni a "+Create" feliratra kattintva –, hiszen a Pokémon vagy a Trónok harca világából emeltek ki témákat és szavakat, hogy még élvezetesebb legyen a tanulás.

Jönnek sorban a kártyák, majd a feladatok is: olykor 2-3 lehetőség közül kell kiválasztani a helyeset, de egy idő után már le is kell írni az adott szót az adott nyelven. Játékos módszer tehát, de szórakozva tanulhatunk angolul akkor is, ha egy korábban ajánlott oldalon sorozatokat nézve fejlesztjük szókincsünket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.