Kiadott az NBA egy appot, amellyel szó szerint bárhol lehet kosárlabdázni

Kiadott az NBA egy appot, amellyel szó szerint bárhol lehet kosárlabdázni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bárhol, akár a munkahelyi irodájában is kipróbálhatja kosártudását az NBA új, iOS-es kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazásával.

Az NBA (National Basketball Association) az első olyan sportliga, amelyik saját kiterjesztett valóság (AR) appot bocsátott ki.

A napokban jelent meg az NBA AR App nevű iOS-es app, amellyel ki-ki tesztelheti kosárlabda-tudását, függetlenül attól, hogy éppen hol is tartózkodik, az alkalmazás ugyanis odavarázsolja a kosárpalánkot. Az app betöltése után csapatot kell választani, majd a telefon mozgatásával ki kell jelölni a pályát, azaz meg kell mutatni az eszköznek, hogy hol játszhatunk. Az app a jó megvilágítású szabad tereket szereti, de állítólag még egy irodában is lehet játszani vele.

©

A játék indítása után 30 másodperc áll a rendelkezésünkre, hogy a telefon mozgatásával a legtöbb kosarat dobjuk (azért az iPhone-unkra vigyázzunk, nem azt kell eldobni). Az app számolja a két- és hárompontos dobásokat, majd végül összegzést ad.

Az NBA AR csak iPhone-okra érhető el, mivel azt az új ARKit technológiát használja, amelyet az idén mutatott be az Apple. Az alkalmazás ingyenes, azonban iOS 11, illetve az ARKitet támogató iPhone-ok kellenek hozzá.